• home
 • video
 • pas verschenen

  Bakelants in podcast Vive Le Vélo: "Ik ben aan mijn lot overgelaten door AG2R"

  Jan Bakelants kwam zwaar ten val in de Ronde van Lombardije 2017.

  Vanavond kunt u kijken naar de eerste aflevering van Vive le Vélo, Leve de Ronde, maar u hoeft niet zo lang te wachten voor uw portie Vive le Vélo. Luister hier naar de eerste aflevering van de Vive le Vélo podcast met Jan Bakelants, Bram Tankink en een onverwachte gast: Wout van Aert. 

  Jan Bakelants rijdt in 2019 na vier seizoenen AG2R voor Sunweb. De relatie met de Franse ploeg was op het einde vertroebeld. "Ik was heel ontgoocheld in de houding van de ploeg toen ik mijn ongeluk heb gehad in de Ronde van Lombardije." In 2017 viel Bakelants zwaar in de afdaling van de Muro di Sormano.

   

  "Ik ben aan mijn lot overgelaten en dat is al begonnen de avond van de val zelf. Iedereen van de ploeg is naar huis gegaan, niemand heeft er zich iets van aangetrokken. Niemand heeft zich ervan vergewist hoe ernstig de situatie was", vertelt Bakelants.

   

  "Er is geen ploegarts bij mij geweest. Er was een instabiele wervelfractuur, wat echt op het randje van verlamming is en er is die avond niemand in het ziekenhuis gebleven. Mijn ouders, die een medische achtergrond hebben, zijn dan in hun auto gesprongen en naar Como gereden."

  "Het leek alsof ze mijn comeback wilden achteruit duwen"

  De val in de Ronde van Lombardije was in de herfst van 2017, maar Bakelants moest in 2018 nog voor AG2R rijden en ook daar liep het wat mis. "Ik moest ineens in Frankrijk bij een arbeidsgeneesheer passeren. Dat was als bescherming van de werknemer, dat hij niet te vroeg weer aan het werk moest."

   

  "Maar een jaar eerder had Stijn Vandenbergh een schedeltrauma opgelopen bij een val in de Vierdaagse van Duinkerke. Ik vroeg of het bij hem ook zo gegaan was, maar hij wist van niets. Het leek alsof ze met opzet mijn comeback achteruit wilden duwen. Terwijl een professor het licht op groen had gezet. Maar op het vlak van betalen waren ze wel correct."

   

  En op het einde van vorig seizoen liep het helemaal mis. "Het hele jaar heeft AG2R me warm gehouden met de wortel van de Vuelta. Ik zou zeker de Vuelta kunnen rijden, maar een week ervoor belden ze dat ik niet mee mocht. Het was een opeenstapeling van ongelukkige démarches van AG2R", besluit Bakelants.

  Om te weten hoe Wout van Aert plots in de podcast belandt, wat Jan Bakelants denkt over het algoritme bij Sunweb en wat het verhaal is van Bram Tankink achter vliegende tijdritfietsen bij AG2R moet je de eerste aflevering van de podcast Vive le Vélo beluisteren.

  Beluister hier de eerste podcast van Vive le Vélo

  Je kunt de eerste aflevering van de podcast van Vive le Vélo hierboven beluisteren, maar natuurlijk ook waar je normaal je podcasts downloadt (iTunes, Soundcloud). Of op de website van Vive le Vélo.