• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Toen Coucke tijdens rust in kleedkamer kwam, zakte m'n broek af"

  Hein Vanhaezebrouck heeft voor het eerst gesproken sinds zijn ontslag bij Anderlecht. De trainer haalt in een interview snoeihard uit naar Anderlecht-voorzitter Marc Coucke.

  Dat Marc Coucke een koele minnaar was van Hein Vanhaezebrouck is een publiek geheim. "Vorig seizoen zijn we heel goed geëindigd, anders was het misschien toen al gedaan geweest voor mij. Ze zaten eigenlijk te wachten op een falen in Play-off I om dan iemand anders te kunnen pakken", zegt Hein Vanhaezebrouck.

   

  Enkele maanden later werd de trainer toch op straat gezet. "Ik was verrast op dat moment, ik had het niet verwacht. Ik wist ook wel dat we in moeilijkheden zaten, maar we stonden wel nog altijd 4e. Als je dan achteraf leest dat ze blij zijn dat ze PO I gehaald hebben, dan denk je toch wel eens na of je iets gemist hebt."

   

  "Michael Verschueren meldde me dat er unaniem beslist was om de samenwerking te stoppen, terwijl een week eerder nog gezegd was dat we sowieso zouden doorgaan en ons versterken. Het was een impulsieve ingeving van iemand die plots besliste dat hij er genoeg van had", wijst Vanhaezebrouck naar voorzitter Marc Coucke.

  "Zoiets verwacht je bij FC De Kampioenen, niet bij Anderlecht"

  Die voorzitter dook af en toe zelfs op in de kleedkamer tijdens de rust, tot grote verbazing van Vanhaezebrouck. "Het gebeurde onder meer tegen AA Gent, toen we bij de rust 1-0 voor stonden. We speelden voor de 1e keer met een ruit op het middenveld en Gent was verrast", vertelt Vanhaezebrouck.

   

  "Als je voorzitter dan tijdens de rust in de kleedkamer komt om de spelers te vertellen dat ze dichter bij hun man moeten spelen of meer in duel moeten gaan, dan zakt je broek af. Dat is onvoorstelbaar. Ik ben blij dat mijn assistenten mij toen rustig gehouden hebben. Zoiets kan echt niet en is ook nefast naar de groep toe."

   

  "Ik las deze week in de krant een artikel over de voorzitter van Thes Sport, die vergeleken werd met de voorzitter van FC De Kampioenen en dat wel plezant vond. Maar je verwacht niet dat zoiets bij Anderlecht gebeurt."