• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck over voorbije maanden: "Heb voetbal niet gemist"

  " "

  De trainer praat voor het eerst over zijn ontslag bij Anderlecht eind vorig jaar.

  Hein Vanhaezebrouck is nu al ruim 3 maanden werkloos sinds zijn ontslag bij Anderlecht. Veel heeft de trainer niet getreurd, maar hij beseft wel dat zijn reputatie mogelijk een deuk gekregen heeft. "Aan mij om weer in de kijker te lopen", vertelt hij aan Sporza.

  Hein Vanhaezebrouck heeft de voorbije maanden gebruikt om tijd te besteden aan zaken waar hij als trainer geen of nauwelijks tijd voor had. "Ik ben vooral vaak thuis geweest, bij mijn familie. Ik werk graag in de tuin, ik kook graag, reizen ook. Ik heb diverse interesses", vertelt hij.

   

  "Ik heb het voetbal niet gemist. Ik volg het nog, maar minder intensief dan vroeger. Ik heb er bewust voor gekozen om voor juni niet aan de slag te gaan. De drang om terug te komen, houd ik zo onder controle."

   

  "Er is de voorbije maanden wel wat vage interesse geweest van teams voor volgend seizoen. Dat zijn clubs die nu nog twijfelen. Concreet is het nog niet. Dat zal iets worden voor eind april of mei."

  Ik heb er bewust voor gekozen om voor juni niet aan de slag te gaan.

  "Ik stel mezelf elke week in vraag"

  Heeft zijn passage bij Anderlecht Vanhaezebrouck veranderd? "Mentaal heb ik niet afgezien, maar je stapt er ook niet makkelijk over. Ik stel mezelf elke week in vraag, maar mensen geloven dat niet. Ik ben gewoon altijd overtuigd van de keuzes die ik maak", zegt hij.

   

  "Toen ik bij Anderlecht voor de jeugd koos, was dat net zo. Die jonge gasten hebben het ook fantastisch gedaan, al stel ik vast dat ze bijna allemaal weer verdwenen zijn. Alleen Verschaeren is blijven staan. Ik ben blij voor hem dat hij het zo goed doet. Hij heeft meer kwaliteiten dan sommige buitenlanders die gehaald zijn."

   

  "Ieder jaar verander ik wel iets in mijn aanpak. Je wordt slimmer door je ervaringen. Maar een trainer verandert niet. Ik ga niet Michel Preud'homme worden of andersom. We moeten onszelf blijven. Mijn reputatie zal wel een deuk gekregen hebben. Het is aan mij om ervoor te zorgen dat ik weer in de kijker loop."

  Lees de andere artikels over Hein Vanhaezebrouck: