• home
 • video
 • pas verschenen

  Bocholt-coach Lenders na BENE-succes: "Was dubbeltje op z'n kant"

  " "

  Bart Lenders, 2e van rechts, wint als coach 3 BENE-Leagues op een rij.

  Achilles Bocholt is met 4 eindzeges alleen recordhouder in de BENE-League. In een Belgische finale in de Lotto Arena in Antwerpen kreeg het evenwel een 3e triomf op een rij niet cadeau van debutant Wezet. "Het was propaganda voor het handbal", zei commentator Dirk Gerlo.

  Bocholt-coach Lenders: "Een hele mooie finale"

  Wezet had zaterdag 20 minuten extra verlengingen moeten spelen om de finale te bereiken, Bocholt toonde zich frisser en meer ervaren in de finale, maar pas op het eind maakte het het verschil: 30-27. Met Bocholt wint de beste ploeg van het voorbije seizoen. De ploeg van Bart Lenders verloor maar 1 keer en klopte Wezet voor een 4e keer dit seizoen.

   

  "Maar winnen went nooit", lachte Bocholt-coach Bart Lenders na de finale. "Het is elke keer weer mooi met zenuwen en spanning. Ik denk dat we een heel mooie finale zagen met 2 ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Het was een dubbeltje op zijn kant. Wezet heeft ook prachtig gespeeld."

   

  Wezet begon beresterk aan de finale. Lenders: "Ik zei tegen de jongens bij de rust dat we niet onze beste match speelden, we maakten veel fouten en stonden 1 doelpunt achter. Maar onze helft moest toen komen. En dan bedoelde ik dat fysiek, want Wezet was in de halve finale heel diep moeten gaan."

   

  Een hoofdrol was weggelegd voor regisseur Bartos Kedziora: "Het is jammer dat hij volgend jaar naar Wezet gaat. Hij was heel belangrijk vandaag en heeft dit seizoen heel goed zijn momenten gekozen."

   

  Bocholt kan dit seizoen ook nog titel en beker in België pakken. "We willen de 3 prijzen halen. Maar je krijgt niks cadeau. Dat hebben we het voorbije weekend gezien. We moeten top zijn."

  Wezet-coach Douven: "Niet verwacht dat we zo voor de dag gingen komen"

  Wezet pakte het verlies sportief op. De debutant was er kort bij. "Het is altijd zuur als je tweede wordt. Er is maar 1 plaats die telt", beseft coach Korneel Douven. "Na 30 minuten stonden we 1 goal voor, maar dat is niets in handbal. Na 60 minuten moet je een goal voorstaan."

   

  "Bocholt stond er 3 voor en dan moet je iets proberen op 5 minuten van het einde. Als je dan gewoon handbal brengt, zijn ze ook wel zo slim om te temporiseren en dan geraak je nooit meer dichterbij. Dat is evenwel niet gelukt. Bocholt deed het slim."

   

  Zaterdag waren zijn spelers heel diep moeten gaan tegen Lions met 20 minuten verlengingen. Douven: "Ik had om eerlijk te zijn niet verwacht van mijn ploeg dat ze zo snel na de 80 minuten handbal op het scherpst van de snee zo voor de dag ging komen. Ik wil de spelers dan ook een dikke pluim geven."

   

  "Het is dan fijn dat je halfweg 1 goal voorstaat en Bocholt wat laat twijfelen. Dan hoop je natuurlijk op meer. Uiteindelijk komt dan weer die klasse boven en de rust en ervaring van Bartos."

   

  Wezet zal wel heel veel kunnen leren uit deze finale bij zijn Final 4-debuut. "Dat klopt. Het is voor de club nog maar de 3e finale na 2 verloren bekerfinales. Ik vind dat we trots mogen zijn. Het is nu kwestie van de hoofdjes leeg te maken voor de titelplay-offs."

  Serge Spooren (MVP Final 4): "We zijn geschiedenis aan het schrijven"