• home
 • video
 • pas verschenen

  Beste uit Vive le Vélo: geheim van de crossers, Stig Broeckx op een koersfiets en nog veel meer

  " "

  Karl Vannieuwkerke ontvangt Ine Beyen, Eric Goens en Bram Tankink in de 1e aflevering.

  In de 1e aflevering van de Heilige Week-special van Vive le Vélo, Leve de Ronde ontving Karl Vannieuwkerke Ine Beyen (mevrouw Serge Pauwels), documentairemaker Eric Goens en Bram Tankink. De beste fragmenten vind je hier.

  "Ronde is enige koers dat ze in je oortje zeggen: "Succes, mannen!""

  We zitten midden in de Heilige Week, een begrip dat dezer dagen veelvuldig gebruikt wordt in de pers. Maar leeft dat ook zo bij de renners? Bram Tankink zegt van wel. "Er is een hotel waar wij met de ploeg altijd zaten rond deze periode. Daar heb ik misschien wel een jaar van mijn leven gespendeerd. Als ik daar binnenkom, ruik ik Vlaanderen."

   

  "De Ronde van Vlaanderen is ook zo speciaal. Het is de enige koers waar de ploegleiders je voor de start in het oortje "succes, mannen" toewensen."

  "Misschien is Van Aert wel zo goed omdát hij heeft gecrost deze winter"

  Stel dat Wout van Aert of Mathieu van der Poel straks de Ronde van Vlaanderen wint. Zien we ze komende winter dan opnieuw in het veld? "Ik denk dat ze zullen blijven crossen", zegt Bram Tankink. "Misschien zijn ze juist wel zo goed omdát ze gecrost hebben deze winter."

   

  Ine Beyen: "Als hij wint, is dat een bevestiging dat het de goeie voorbereiding was. Ik heb die koers nu gewonnen, waarom zou hij dat volgend jaar dan niet opnieuw kunnen met die voorbereiding?"

  Van der Poel aan tafel bij Vangramberen: "Weet niet of ik al 3 sterren verdien voor de Ronde"

  Wouter (Iedereen Beroemd) rijdt parcours Ronde van Vlaanderen

  Wouter De Boot trok voor Iedereen Beroemd met zijn fiets Dwars door Amerika. Onderweg leerde hij allerlei interessante en kleurrijke figuren kennen. Hetzelfde doet hij deze week met de Ronde van Vlaanderen. Wie komt hij allemaal tegen op zijn route?

  "Greg heeft genoeg ervaring om finale alleen te kunnen rijden"

  Er is al heel wat inkt gevloeid over het povere optreden van de CCC-ploeg van Greg Van Avermaet tot nu toe. "Toch is het belangrijk dat Greg vertrouwen blijft hebben in de ploeg", zegt Ine Beyen, de vrouw van CCC-renner Serge Pauwels. "Hij is ook niet de enige renner die er in de finale alleen voor staat. En hij heeft zoveel ervaring dat hij een finale ook alleen kan rijden."

   

  "Greg kan de Ronde zeker winnen", stelt Bram Tankink. "Ik vind hem even goed als Stybar. Alleen heeft die een betere ploeg."

  Sammy Neyrinck zat tijdens de E3 in het spoor van Oliver Naesen

  Eric Goens in bewondering voor Stig Broeckx: "Hij heeft geen plafond"

  Voor het programma Bargoens volgde Eric Goens de revalidatie van Stig Broeckx. Samen met veel kijkers raakte hij onder de indruk van zijn vechtlust en mentaliteit. "Hij verlegt steeds zijn doelen. Er is geen plafond voor hem. Als hij iets in zijn hoofd heeft, kunnen ze hem niet meer ompraten. Hij doet het gewoon."

   

  Een van zijn meest recente doelen is fietsen op een échte koersfiets. In primeur toonde Eric Goens de beelden waarop Broeckx voor het eerst sinds zijn val weer op een koersfiets reed.

  Bekijk de volledige aflevering van Vive le Vélo, Leve de Ronde