• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens: "Twee grote titels op een rij veroveren, dat is niet niks"

  Elise Mertens en partner Aryna Sabalenka tijdens de finale van het dubbeltoernooi in Miami.

  Elise Mertens heeft de "Sunshine Double" beet. Na winst op het toernooi van Indian Wells lukte het Mertens en haar partner Aryna Sabalenka ook om in Miami de finale te winnen. "Het volgende doel is een grandslamtoernooi winnen met Aryna."

  Twee weken geleden triomfeerden Mertens en Sabalenka ook al in Indian Wells, waardoor ze de 'Sunshine Double' realiseerden. "Twee grote titels op een rij veroveren, dat is niet niks", zei Mertens na de zege tegen de Australische Samantha Stosur en de Chinese Shuai Zhang (7-6 (7/5), 6-2). Zhang en Stosur wonnen begin dit jaar nog de Australian Open.

   

  "Dit is heel indrukwekkend, ook voor mij", vertelde Mertens, die nu op plaats 6 staat op de dubbelranking. "We hebben opnieuw een ongelooflijke week meegemaakt. De eerste set was erg belangrijk, ik was erg blij dat we die toch nog wisten te winnen. We leidden met 5-3 en hadden enkele setballen, maar uiteindelijk kwamen zij nog terug."

   

  "We werken hard om mooie prestaties neer te zetten, ook al gaat het maar om dubbelspel", vervolgde Mertens. "Het volgende doel is het proberen winnen van een grandslamtoernooi met Aryna, maar we willen niet te hard van stapel lopen. Het enkelspel blijft toch het belangrijkst. Ik heb het in ieder geval enorm naar mijn zin aan de zijde van Aryna. Ze is heel ontspannen op het court en geeft zich 100 procent bij iedere bal. We zullen zien wat de toekomst in petto heeft voor ons."