De Gendt in de bollen: "Heb een geslaagde week achter de rug"

  Thomas De Gendt: "Ik weet heel goed waar mijn beperkingen liggen bergop."

  Thomas De Gendt heeft vanuit Spanje een nieuwe bergtrui mee naar huis genomen. Met een etappezege, drie dagen leiderstrui en de bolletjestrui op zak is het voor de renner van Lotto Soudal een mooie 99e editie van de Ronde van Catalonië geworden.

  De Ronde van Catalonië is gisteren traditioneel afgesloten met een rit op een stadsparcours in Barcelona, met de Montjuïc als scherprechter.


  Thomas De Gendt miste de slag om de vroege vlucht wederom niet en ontsnapte samen met tien andere renners uit het peloton.

   

  Op de eerste helling van de dag pakte De Gendt meteen de volle buit en ook tijdens de lokale ronden sprokkelde hij op Montjuïc nog wat extra punten.

   

  Op die manier stelde hij zijn tweede bolletjestrui in de Ronde van Catalonië veilig. Zo breidt De Gendt zijn indrukwekkende collectie aan truien nog maar eens uit. 

  "Vandaag was het vat wat leeg"

  “Het plan was om deel uit te maken van de vroege vlucht. Niet enkel om de bergtrui veilig te stellen, maar ook om voor de ritzege te gaan", zegt De Gendt.

   

  "Uiteindelijk komt de winnaar, Davide Formolo, uit de ontsnapping en bleek het dus zeker de juiste tactiek. Alleen had ik jammer genoeg niet meer de benen om mee te gaan met Formolo."

   

  "Ik wist dat ik op de eerste drie hellingen de punten moest pakken om zeker te zijn van het bergklassement. Daarna viel Formolo meteen aan, maar ik had geen antwoord meer klaar. Na een lastige week in Catalonië en zeker ook een zware Parijs-Nice was het vat een beetje leeg vandaag.”

   

  “Ik kijk uiteraard tevreden terug op de Ronde van Catalonië. Vooral de ritoverwinning was heel mooi en het deed deugd om al een zege op mijn naam te kunnen schrijven. De bolletjestrui erbovenop is een mooi extraatje."

   

  "Natuurlijk wou ik de leiderstrui zo lang mogelijk verdedigen, maar een goed klassement heeft er nooit echt ingezeten. Ik weet ook heel goed waar mijn beperkingen liggen bergop."

   

  "Ik heb zes van de zeven dagen rondgereden in een leiderstrui, dus kan ik met zekerheid zeggen dat ik een geslaagde week achter de rug heb. Na een lange stage in Calpe wordt de Ronde van Romandië mijn eerstvolgende wedstrijd.”