• home
 • video
 • pas verschenen

  De Cauwer: "CCC is nog zwakker dan we allemaal hadden gedacht"

  Greg Van Avermaet

  Greg Van Avermaet stond er de voorbije wedstrijden nagenoeg alleen voor.

  Een opmerkelijke vaststelling in de Vlaamse koersen tot nu toe: Wout van Aert kan rekenen op een sterk blok van Jumbo-Visma, terwijl Greg Van Avermaet steeds zijn eigen boontjes moet doppen. José De Cauwer maakt zich ook zorgen.

  Deceuninck-Quick Step leek de sterkste ploeg van het voorjaar te worden, maar met Jumbo-Visma krijgen ze er een stevige concurrent bij. "In Gent-Wevelgem braken ze de koers open toen Deceuninck-Quick Step even niet aandachtig was."

   

  "Ze hadden pech dat Van Poppel een probleem had met zijn wiel en Van der Hoorn te veel knecht speelde door te gaan helpen in een waaier. Dat lukt nooit. Anders waren ze met zijn vijven vooraan geweest. Dan kregen we misschien nog een ander koersverloop."

   

  "Jumbo-Visma heeft een heel sterke ploeg in de breedte. Ze hebben ook nog een rondeteam met Roglic en Kruijswijk en enkele jonge kerels erbij zoals De Plus en Tolhoek. En ook nog eens een sprintersteam rond Groenewegen."

   

  "Dit zat er wel een beetje aan te komen, maar wat ze nu laten zien is toch een kleine verrassing. De ploeg wordt ook heel goed geleid. Het is in niets te vergelijken met voorganger Rabobank, waar de renners verwend waren door het grote geld."

  Jumbo-Visma

  Jumbo-Visma nam de koers in handen in de waaierslag in Gent-Wevelgem.

  "Was al straf wat Van Aert vorig jaar liet zien, maar geeft er nog lap bovenop"

  Jumbo-Visma heeft met Wout van Aert ook nog een kopman die boven zichzelf lijkt uit te stijgen. "Hij blijft toch verbazen. Vorig jaar was al een ongelooflijke binnenkomer. Je zou gedacht hebben: als hij hetzelfde laat zien, is dat al goed genoeg. Maar hij geeft er nog een lap bovenop."

   

  "Van Aert is nu bij de besten in de finale. Wat hij gisteren liet zien op de Kemmelberg, dat was een kunststukje. Dit is véél meer dan de crosser Van Aert. Je kunt ook niet over crossers spreken, het zijn gewoon toprenners."

   

  "Van Aert zit nu ook op zijn gemak bij Jumbo-Visma. Hij heeft de rust gevonden die hij de voorbije jaren in zijn omgeving niet vond."

  Wout van Aert

  Van Aert maakt indruk op de Kemmelberg.

  "Als Greg steun van zijn ploeg nodig heeft, is er een probleem"

  Zo sterk Jumbo-Visma voor de dag komt, zo pover is het gesteld bij CCC. "Die ploeg was al aangekondigd als niet al te sterk, maar ze is nog zwakker dan we allemaal gedacht hadden."

   

  "Voor het eerst lees ik dat Van Avermaet zelf zegt dat hij er meer van verwacht had. Eén tegen éen is er geen probleem. Dan behoort hij nog altijd tot de top 5 van de wereld in deze koersen - kijk maar naar zijn demarrage op de Tiegemberg in de E3 - maar als je steun nodig hebt van je ploeg, kom je in de problemen."

   

  "Ik zag Greg gisteren een paar keer in de wind naar voren opschuiven. Terwijl Van Aert en co daar wel gebracht worden. Greg is al niet de beste stuurman in een peloton. Het is makkelijker om te fietsen aan de buitenkant, maar je moet meer vermogen trappen en je verbruikt meer calorieën."

   

  "Laat ons voor Greg hopen dat de koers zondag snel in de plooi ligt en de knechten snel weg zijn. Dan wordt het een man-tegen-man-gevecht. Maar als het een tactische koers wordt en hij zit alleen, dan gaat dat ook op je moreel werken."

  "Laat ons hopen dat het keert voor de Belgen"

  Intussen wachten de Belgen nog altijd op een grote voorjaarszege. "We doen mee in de breedte, alleen winnen we niet. Laat ons hopen dat het zal keren, met Naesen, Van Avermaet, Van Aert of Lampaert. Er staan er veel in de rij, maar het zou kunnen dat we het met tweede plaatsen moeten doen."