• home
 • video
 • pas verschenen

  "Nooit getwijfeld of we het wel zouden kunnen zonder Pozuelo"

  Genk-coach Philippe Clement

  Genk-coach Philippe Clement

  In zijn eerste duel in Play-off I zette Racing Genk afgelopen weekend Anderlecht met 3-0 opzij. "Ik ben heel blij dat de spelers iets konden bewijzen na die Pozuelo-historie", zegt coach Philippe Clement.

  Er is de voorbije weken veel inkt gevloeid over de transfer van Alejandro Pozuelo naar Toronto. De Spanjaard schitterde afgelopen weekend bij zijn debuut in de MLS, maar in Genk werd de voormalige draaischijf niet gemist. Ook zonder de regisseur op het middenveld boekte Genk een klinkende zege.

   

  "Intern is er nooit getwijfeld of we het wel zouden kunnen zonder Pozuelo", zegt Philippe Clement. "Misschien was er wel twijfel over hoe lang het zou duren om iets anders gewoon te worden, na 1,5 jaar in een systeem waarin hij de laatste schakel was. Nu hadden we drie trainingen."

   

  "Zelf denk ik niet in problemen, maar in oplossingen. Het is mijn job om die te vinden, met de kern die voorhanden is. Ik ben heel blij dat de spelers na de Pozuelo-historie iets konden bewijzen. Ik zie ook een aantal heel jonge spelers die heel gretig zijn om zich te bewijzen. Misschien komt er nog wel een wit konijn uit de hoed."

  Ik zie een aantal heel jonge spelers die heel gretig zijn om zich te bewijzen. Misschien komt er nog wel een wit konijn uit de hoed.

  Philippe Clement

  "Niet verbaasd dat het zo vlot liep"

  Genk kon tegen Anderlecht opnieuw rekenen op Sander Berge. "Sander had 3 maanden niet gespeeld. Ik verwachtte geen wonderen van hem, maar ik ben blij hoe hij het ingevuld heeft. Ik wist dat we met hem op die manier zouden kunnen voetballen. Misschien is er wat minder creativiteit, maar wel meer groepsgeest en een sterker blok. Dat hoeft geen nadeel te zijn", vindt Clement.

   

  "Dat het zo vlot liep, heeft me niet verbaasd. Ik ben wel blij, want evident is het niet. Maar we hebben een heel jonge en gretige groep die alles goed oppikt. Iedereen wil hard werken en denkt mee na. Die nuchterheid is de grootste sterkte van deze groep."

   

  Afgelopen weekend wonnen de teams in de top 3 elk hun wedstrijd, maar van een definitieve breuk tussen de top 3 en de rest wil Clement nog niet spreken. "De verschillen zijn nog niet zo groot en we moeten nog allemaal tegen elkaar spelen. Het verschil in kwaliteit is niet zo groot. Iedereen kan van iedereen winnen."

  De Norre: "Indrukwekkend debuut van Pozuelo"

  Ook Casper De Norre vindt het nog te vroeg om al conclusies te trekken. "De volgende speeldag winnen de andere 3 clubs misschien en dan is de situatie weer zoals ervoor. Als we een paar speeldagen verder zijn, kunnen we misschien al meer zeggen over wie de titelkandidaten zijn", zegt de verdediger.

   

  De Norre relativeert ook het gemis van Pozuelo. "Je mist een heel sterke voetballer, maar we hebben nu misschien wat meer kracht bij balverlies. In de kleedkamer is er niet zoveel over hem gesproken. Ik heb wel de beelden gezien van zijn debuut. Dat was indrukwekkend."

   

  Antwerp uit en Gent thuis zijn de volgende opdrachten voor Racing Genk. "Dat zijn matchen waarin we punten moeten pakken. We staan 1e, we zijn dus titelkandidaat. Misschien kunnen we daar binnen een paar weken nog iets aan toevoegen."