• home
 • video
 • pas verschenen

  Armstrong kreeg bijna 1 miljoen euro voor deelname aan Tour Down Under

  Lance Armstrong

  Lance Armstrong vierde in 2009 na een afwezigheid van 3 jaar zijn comeback in de Tour Down Under.

  De overheid van Zuid-Australië heeft in 2009 bijna 1 miljoen euro neergeteld om Lance Armstrong naar de Tour Down Under te lokken. Dat heeft de schatbewaarder van de lokale regering onthuld.

  Na 10 jaar werd de geheimhoudingclausule rond de deal tussen de overheid van Zuid-Australië en Lance Armstrong opgeheven. Rob Lucas, de schatbewaarder en lid van de Liberale Partij, maakte het bekend.

   

  "Eindelijk kunnen we onthullen waar de politici van de Socialistische Partij jarenlang met de glimlach hebben achtergehouden", zegt hij. "Namelijk dat ze 1 miljoen dollar (900.000 euro) belastinggeld hebben uitgegeven aan een sporter die later is ontmaskerd als een van de sleutelfiguren in een van de meest verfijnde dopingprogramma's uit de geschiedenis."

   

  "Het is een duizelingwekkend bedrag om aan iemand te betalen voor een rittenkoers van 6 dagen en dan hebben we het nog niet over de zoetmakertjes als vliegtuigtickets, hotelaccommodatie, maaltijden en nog veel meer. Dit is nog maar het topje van de ijsberg."

   

  Ook in 2010 en 2011 nam Armstrong deel aan de Tour Down Under, maar hiervan kunnen de details pas later onthuld worden. De kans is groot dat de Amerikaan ook dan telkens 1 miljoen dollar heeft opgestreken.