• home
 • video
 • pas verschenen

  Rutten: "Je kan over details zeuren, maar verschil met Genk was te groot"

  Fred Rutten verloor zijn eerste POI-match.

  De verre titeldroom van Anderlecht lijkt na zijn eerste match in Play-off I al opnieuw de ijskast in te mogen. Het verschil met leider Genk was gisteren groot. Dat vertelde ook trainer Fred Rutten bij Sporza. "We hebben verloren van een betere tegenstander."

  Rutten: "Zo een goal cadeau geven, dat hoort niet"

  Peter Vandenbempt vond het niveau van Anderlecht voor de rust "beneden alle peil". "Het was niet goed, dat is waar", gaf Fred Rutten toe. "We zetten de tegenstander ook in het zadel door zo makkelijk een goal weg te geven. Dat hoort niet bij zo'n grote club."

   

  "Het ontbrak vooral aan zekerheid, vastigheid op alle vlakken. Dat had niet alleen met de verdedigers te maken, ook met het middenveld. Die stapten te pas en te onpas uit. Dan wordt het verdedigend heel moeilijk om je mannetje te staan."

   

  "We zijn wel blijven proberen, maar wij hebben vandaag verloren van een betere tegenstander. Dan kan je heel lang over details zeuren en allerlei verklaringen bedenken, maar verschil tussen Anderlecht en Genk was gewoon te groot."

   

  "De voorbije weken hebben we tegen tegenstanders gespeeld, met alle respect, uit Play-off II. Als je dan tegen een niveau hoger komt, gaat het vaak om details. Daar hebben we vandaag tekortgeschoten."

  Clement: "Er is nu minder focus op Pozuelo, dat geeft mogelijkheden"

  "Na zo'n match mag je trots zijn op je spelers, zeker en vast", zei Genk-trainer Philippe Clement. "Sander Berge was er opnieuw bij vandaag en ons middenveld was heel dominant. Daardoor neem je die wedstrijd in handen en kan je voor veel verwarring zorgen bij de tegenstander."

   

  "Er is nu minder focus op Pozuelo en dat is interessant. Hij had niet de kwaliteiten om het verdedigend op te lossen, deze drie jongens wel. Je hebt nu drie jongens die om de beurt kunnen gaan."

   

  "Ik was ook tevreden geweest met 1-0. Een moeilijke match die je dan toch wint, dat geeft ook vertrouwen. Dit geeft natuurlijk nog een tikkeltje extra vertrouwen en de bevestiging dat we het ook op een andere manier kunnen. Dat is ook de boodschap die ik aan de groep heb gegeven voorbije twee weken."

   

  "Play-off I wordt een heel interessant verhaal. Alle tegenstanders leunen dicht tegen elkaar aan. Dit weekend zijn we heel blij, maar dinsdag is er al opnieuw een match, een nieuwe uitdaging."