• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Pas herstelde pechvogel Simon Geschke breekt nu sleutelbeen

  Simon Geschke ligt al voor de tweede keer in 2019 in de lappenmand.

  Simon Geschke mag je gerust uitroepen tot de pechvogel van het wielerseizoen. De Duitse ploegmaat van Greg Van Avermaet was net hersteld van een elleboogbreuk, maar brak in Catalonië zijn sleutelbeen.

  Simon Geschke brak in zijn eerste wedstrijd van 2019, de Ronde van Murcia, zijn elleboog. De Duitser maakte deze week in de Ronde van Catalonië zijn comeback, maar hij ligt opnieuw voor anderhalve maand in de lappenmand.

   

  Geschke kwam samen met ploegmaat Owsian ten val in de slotetappe van de Ronde van Catalonië. "In het ziekenhuis werd vastgesteld dat Simon zijn sleutelbeen heeft gebroken", klinkt het bij de dokter van CCC. "Hij zal in Duitsland geopereerd worden en hopelijk kan hij na vijf of zes weken zijn comeback maken."