• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nederlander Robbert de Greef vecht voor leven na hartstilstand in koers

  " "

  Robbert De Greef eindigde 2 weken geleden 2e in de Ronde van Drenthe.

  Drama in de Nederlandse koers Omloop van de Braakman gisteren in Zeeland. Kort na de start kreeg Robbert de Greef een hartstilstand. De 27-jarige Nederlander werd lang gereanimeerd en afgevoerd naar het UZ Antwerpen. Dat maakt zijn team Alecto Cycling Team bekend.

  De Greef was vorig jaar prof bij Roompot. Twee weken geleden reed hij nog naar de tweede plaats in de Ronde van Drenthe (1.BC), waar hij in een spurt met zijn tweeën zijn meerdere moest erkennen in Pim Ligthart.

   

  "Gisteren gebeurde iets waarvan we hoopten het nooit mee te maken: een hartstilstand bij een van onze renners. Tijdens de openingsfase van de koers werd Robbert onwel en is hij urenlang gereanimeerd", luidt het op de website van Alecto Cycling Team.

   

  De Greef wordt in het ziekenhuis in een kunstmatig coma gehouden. "Robbert vecht momenteel voor zijn leven. We vragen zijn privacy en die van de familie te respecteren. Onze gedachten zijn bij Robbert, zijn vriendin, familie en vrienden."

   

  De Omloop van de Braakman werd eerst stilgelegd en vervolgens afgelast.

  " "

  Twee weken geleden op het podium van de Ronde van Drenthe: Robbert De Greef (l).