• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Naesen: "Ik was blij dat ik niet mee was met die grote waaier"

  Oliver Naesen.

  Oliver Naesen feliciteert winnaar Alexander Kristoff.

  Na een tweede plaats in Milaan-Sanremo veroverde Oliver Naesen (AG2r) in Gent-Wevelgem een nieuwe podiumplek. Is hij de vooruitgeschoven landgenoot voor de Ronde van Vlaanderen? Lees hier de reacties van de Belgen.

  "Ik zou toch graag eens winnen"

  "Of ik nu een sprinter ben? Neen, zeker niet", lachte Oliver Naesen na een nieuwe dichte ereplaats na een sprint. "Vrijdag was ik na de E3 wat gefrustreerd, want ik had het gevoel dat ik mezelf wat had laten flikken. Maar dat is het leven."

   

  Naesen was niet mee met de grote waaier. "Ik heb niet echt gepanikeerd, want ik heb al veel in de situatie gezeten waarbij ik wel mee ben. Dan rijd je je te pletter en volgt er een stuk tegenwind en rijdt niemand meer mee."

   

  "Eigenlijk was ik blij dat ik niet mee was, want ik ken mezelf en ik zou me misschien voorbij gereden hebben. In 9 van de 10 gevallen kom je dan terug. Ik heb er altijd vertrouwen in gehad."

   

  Naesen zag onderweg Stybar en Van der Poel imponeren en is zelf een van de topfavorieten voor de Ronde van Vlaanderen. "Ik zou toch heel graag eens winnen, maar het is moeilijk. Misschien heb ik ergens een déclic nodig, wat dan het begin van een reeksje kan zijn. Ik was alvast fris en lucide in de finale."

  Stuyven: "Dit doet heel veel deugd"

  Jasper Stuyven kleurde mee de finale. Zijn ploeg Trek-Segafredo kon zich eindelijk eens tonen in het kasseiwerk. "Dit doet heel veel deugd. Niet alleen voor mij, ook voor de ploeg en de staf. We zijn tevreden met de tweede plaats van Degenkolb en de manier waarop we gekoerst hebben."

   

  "Er zijn geen harde woorden gevallen. We hebben vrijdag iedereen samengeroepen, hebben een pintje gedronken en hebben goed ontspannen. We hebben gezegd dat we er voor moesten gaan. We waren ervan overtuigd dat het geen conditioneel probleem was. We hadden veel pech en dat trekt de hele ploeg naar beneden. Maar we hebben nu laten zien dat we een sterk blok hebben."

   

  Stuyven ging met drie klanten de slotkilometer in, maar het peloton keerde nog terug. "Ik wou mezelf niet kapotrijden om dan nog te sprinten. Ik moet hen niet meepakken naar de finish. Er werd wat gepokerd, maar we hebben het ploegenspel perfect gespeeld in de finale."

  Van Avermaet: "Ik kon mijn stempel niet drukken"

  Greg Van Avermaet (CCC) was in de E3 Harelbeke nog een van de beste renners in koers, maar kwam in dit wedstrijdverhaal niet te veel voor. "Ik zat in de tweede groep. Daar had ik al krachten verspeeld en daarna was het moeilijk om de koers te ontwrichten. Ik kon mijn stempel niet drukken. Ik wist in het slot ook niet goed wat ik moest doen. Sprinten met zo'n groep is mijn ding niet."

   

  "Met deze wind had ik net iets meer verwacht van deze wedstrijd. Maar iedereen zat op zijn tandvlees en niemand kon echt wegrijden. Dat ik vandaag weer alleen zat? Ja, dat is een beetje spijtig. Als ik één iemand heb die me wat kan positioneren in de sprint, dan heb ik een beter resultaat. Maar mijn maats hebben veel werk gedaan om terug te komen. Iedereen doet zijn best en de conditie is ook goed."

  Benoot: "Goed voor het vertrouwen"

  Tiesj Benoot (Lotto-Soudal): "Ik sta hier met een dubbel gevoel. Deze wedstrijd ligt me het minst, maar het was lang en hard. Het is spijtig dat er na de Kemmelberg tegenwind was. Ik moest in de sprint twee keer remmen, anders eindig ik rond de 5e plaats. Dit is goed voor het vertrouwen voor de volgende wedstrijden."