Australiër Hamilton is winnaar na Mitchelton-dominantie in Italië

    Lucas Hamilton grijpt de eindzege in Coppi e Bartali.

    De Australiër Lucas Hamilton (Mitchelton-Scott) heeft de eindzege niet meer laten glippen in de Internationale Wielerweek Coppi e Bartali. De slotetappe was een prooi voor de Italiaan Mauro Finetto.

    In de heuvelachtige rit werd de vroege vlucht ingerekend in de finale. Iedereen maakte zich op voor een sprint, maar daar dacht Mauro Finetto anders over. Hij vertrok op 4 kilometer van de finish en rondde zijn solo af. De 33-jarige Italiaan van Delko reed deze week in de trui van een nationale selectie. 

     

    Eliot Lietaer eindigde als negende in de slotrit. De volgorde op het eindpodium veranderde niet meer. Hamilton behield zijn kleine voorsprong op zijn land- en ploeggenoten Damien Howson en Nick Schultz. Mitchelton-Scott won woensdag de ploegentijdrit.