Ivan Leko over zijn toekomst: "Ik heb niet gezegd dat ik ga vertrekken"

  Ivan Leko met Wesley na de wissel van de Braziliaan.

  Ivan Leko heeft ook na de overtuigende overwinning van Club Brugge tegen Gent moeten spreken over zijn toekomst. "Ik ben triestig dat mensen spreken over mijn relatie met de spelers en met het bestuur."

  Afgelopen vrijdag op de persconferentie voor Club Brugge-Gent beantwoordde Ivan Leko vragen over zijn toekomst bij Club Brugge. Het contract van de coach van Club Brugge loopt af en hij vertelde vrijdag dat hij zijn beslissing al had genomen.

   

  "Maar ik heb niet gezegd dat ik ga vertrekken", reageerde Leko na Club-Gent op bepaalde verhalen. "Dat is wat sommigen willen. Er zijn veel verhalen over mij, maar dat ik ga vertrekken heb ik nooit gezegd."

   

  "Ik heb de laatste maanden veel dingen over mij gehoord die niet waar zijn. Ik ben triestig dat mensen spreken over mijn relatie met de spelers, met de technische staf en met het bestuur. Het klopt wel dat ik al mijn beslissing heb genomen."

   

  "Ik ben een emotionele persoon. Ik heb mijn beslissing al weken geleden genomen, maar ik zal het pas zeggen op 19 mei. Nu nog zeven weken vol gas, op 19 mei kampioen spelen en daarna zullen we wel zien." 

  "Sommigen hebben problemen met mij"

  "Morgen zullen we weer de verhalen over mij lezen, omdat sommigen problemen hebben met mij", ging Leko nog even voort. "Ik zou een egomaniak zijn, mijn relatie met mijn spelers zou slecht zijn."

   

  "Maar als je ziet wat mijn spelers op het veld tonen aan mentaliteit en team spirit... Dan moet je maar eens aan mijn spelers vragen welk type persoon ik ben. Het is triestig, maar ik ben heel trots op wat ik hier de voorbije twee seizoenen gedaan heb."