• home
 • video
 • pas verschenen

  Celtic wint geanimeerde Old Firm met 10 na uitvallen Boyata

  Celtic Glasgow heeft het duel tegen de Glasgow Rangers gewonnen met 2-1. Rode Duivel Dedryck Boyata kon het winnende doelpunt niet met zijn ploegmaats vieren want zat al geblesseerd weer op de bank.  

  De vorige Old Firm, eind december, werd verrassend gewonnen door de Glasgow Rangers. Het was toen al van 2012 geleden dat de Rangers de derby nog eens hadden kunnen winnen in de competie. Celtic zinde in eigen huis dus op wraak.

   

  Net voor het halfuur zette Edouard zijn ploeg op weg en amper enkele minuten later zat het Celtic nog eens mee. Morelos pakte een rode kaart na een slag in het gezicht van zijn bewaker.

   

  Toch kon Celtic de bonus tegen 10 man na de pauze niet vasthouden. Kent maakte gelijk nadat hij Boyata in de wind had gezet. Ook het numerieke evenwicht op het veld werd hersteld. Dedryck Boyata was in de basis begonnen, maar viel geblesseerd uit na een tackle. De trainer had op dat moment al drie wissels doorgevoerd.

   

  In het slot zorgde James Forrest toch nog voor de bevrijding bij de thuisploeg: 2-1 in minuut 86. Celtic neemt zo nog wat meer voorsprong in het klassement. De Rangers volgen al op 13 punten. 

  Een kwartier voor het einde moest de Rode Duivel naar de kant

  Bekijk de 3 doelpunten