• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sporza-sterren voor Gent-Wevelgem: Viviani en Sagan zijn favoriet

  De Sporza-wielerjury heeft gewikt en gewogen voor Gent-Wevelgem en dit is het resultaat: Elia Viviani en Peter Sagan zijn de topfavorieten, maar ze zijn beter op hun hoede voor Mathieu van der Poel.

  3 sterren: de top 2 van 2018

  De topfavorieten voor Gent-Wevelgem zijn volgens de Sporza-wielerjury de top 2 van vorig jaar. Toen klopte Peter Sagan, al drie keer winnaar in Wevelgem, Elia Viviani in een sprint van een ruime kopgroep.

  2 sterren: Van Avermaet, Van der Poel en Gaviria

  De renners die 2 sterren achter hun naam hebben gekregen zijn de winnaar van 2017 (Greg Van Avermaet), een debutant (Mathieu van der Poel) en een Colombiaan die al twee keer in de top 10 eindigde (Fernando Gaviria).

   

  Vooral Sven Nys en Eddy Planckaert hebben veel vertrouwen in Van der Poel. Zij gaven de wereldkampioen veldrijden drie sterren. Michel Wuyts is dan weer overtuigd van de kansen van Van Avermaet en Gaviria.

  1 ster: drie Belgen en 2 snelle buitenlanders

  Bij de renners die 1 ster achter hun naam hebben gekregen zien we de Belgen die de afgelopen weken uitgeblonken hebben: Wout van Aert en Oliver Naesen. Daarnaast zien we ook Arnaud Démare (3x top 5 al in Wevelgem), Matteo Trentin (7e vorig jaar) en Philippe Gilbert (3e in 2010).