• home
 • video
 • pas verschenen

  Pozuelo: "Ik beloofde Toronto-preses panenka, die verklaarde me gek"

  " "

  "Een magische avond die ik nooit zal vergeten", zegt Pozuelo na zijn debuut met 2 goals en 1 assist.

  Alejandro Pozuelo heeft zijn debuut bij Toronto niet gemist. De Spaanse spelverdeler, die na een wekenlange soap Racing Genk in volle titelstrijd verliet, was tegen New York City goed voor 2 goals en 1 assist. "Vergelijk me niet met Messi", reageerde Pozuelo na de match.

  "Messi? Vergelijk me niet met hem"

  Pozuelo opende met een assist op Altidore en was na de rust trefzeker met een Panenka-penalty en een heerlijke stift over de keeper.

   

  "Toronto heeft een nieuwe held", schuwde de Canadese MLS-club zelf de hoge woorden niet. De Spanjaard kon niet anders dan glunderen op de persconferentie achteraf: "Dit is een droom. Het is onmogelijk om beter te starten en ik zal deze magische avond nooit vergeten. Ik ben heel blij omdat de spelers, de coach en de voorzitter mij heel goed geholpen hebben."

   

  Pozuelo is nog maar een korte tijd bij zijn nieuwe club, maar voelt zich al heel comfortabel. "Mijn teammaats zijn dan ook geweldig. Ze hebben me vanaf de eerste training geholpen. Dan is het makkelijk voor mij. Ik wil hen bedanken. We moeten hard blijven werken om dit momentum te behouden."

   

  De journalisten vergeleken hem al met Messi. Maar daar wil Spanjaard niet van weten: "Messi is onvergelijkbaar."

   

  Pozuelo gaf mee dat hij helemaal niet nerveus was voor zijn debuut. "Omdat het voetbal is. Je moet genieten van het spelletje en zonder zenuwen het veld opgaan. Die zenuwen zijn er alleen als je problemen hebt in het leven."

   

  Hij kreeg de lachers op de hand als het over zijn voeten gaat. De pers wist namelijk niet of hij rechts- of linksvoetig is, zo goed kan hij met beide uit de voeten. "Ik ben rechtsvoetig, maar doe af en toe ook iets met links", grapte hij.

  "Blij met staande ovatie"

  Pozuelo nam de corners bij Toronto en kreeg daarbij steeds een open doekje van de fans. Ook op het eind was een staande ovatie zijn deel: "Dat bezorgt me veel vreugde. De sfeer in het stadion is ongelooflijk. Ik wil het publiek bedanken voor de steun. Ik voelde me goed vanaf de 1e minuut."

   

  Aan zijn eerste goal - een panenka - zit nog een verhaal. "Een strafschop zo nemen is moeilijk. Toen ik vorige week met de president dineerde, zei die mij dat de ploeg iemand nodig had die de penalty's kon trappen, want ze misten er al te vaak een. Ik zei dat ik de penalty's wel kon nemen. En ik voegde eraan toe dat mijn eerste penalty een panenka zou zijn. "Je bent gek", zei hij. Maar ik weet dat een doelman bij een eerste penalty altijd links of rechts duikt. Het is onmogelijk om in het midden te blijven. Ik probeerde het en het lukte."

   

  "Af en toe maakte ik ook wel eens een panenka in België, maar een goal zoals mijn tweede maakte ik nog nooit in mijn carrière."