• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Maaseik en Roeselare zetten finaleambities kracht bij

  " "

  Maaseik heeft 5 matchballen nodig tegen Aalst.

  Maaseik en Roeselare zitten op koers voor de finale van de play-offs in het volleybal. Allebei wonnen ze vanavond met 3-0, Maaseik tegen Aalst, Roeselare tegen Menen. Maaseik leidt in de Final 4 met 7 punten, Roeselare telt er 5.

  Maaseik-Aalst 3-0 (25-17, 25-23, 27-25)

  Met medical joker Zimmermann - vorige week overgekomen om de geblesseerde Canadees Blankenau te vervangen - als spelverdeler in de ploeg draaide Maaseik meteen op volle toeren. De Duitser deed het heel goed en speelde alsof hij al lange tijd bij Maaseik meedraait. Hij vond zijn aanvallers heel goed.

   

  Dat resulteerde in een makkelijke 25-17 in de eerste set. In de tweede set had Aalst wat meer oplossingen gevonden voor het spel van de thuisploeg en was er iets meer spanning.

   

  Die was er nog meer in de slotset. Aalst liep eerst 3 punten uit, waarna Maaseik erop en erover ging en bij 24-21 3 matchballen afdwong. Aalst vocht evenwel nog terug en uiteindelijk was pas de 5e matchbal de goeie: 27-25.

  Menen-Roeselare 0-3 (23-25, 20-25, 22-25)

  Roeselare wist dat het geen steken meer mocht laten vallen na het verlies op speeldag 1 bij Aalst en de nipte zege vorige week tegen Maaseik. De bezoekers kwamen sterk voor de dag en verloren nooit de controle over de match.