• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gent-Wevelgem verliest zieke Groenewegen, Van Aert nu alleen kopman

  Groenewegen maakte dit seizoen al veel indruk.

  Dylan Groenewegen staat morgen niet aan de start van Gent-Wevelgem. De Nederlandse sprinter moet ziek afhaken. Op Twitter trekt hij zo al een streep onder deel 1 van zijn seizoen. "Nu in een rechte lijn richting de Tour."

  Na zijn indrukwekkende zege in de Driedaagse Brugge-De Panne hadden veel mensen Dylan Groenewegen bovenaan hun lijstje met favorieten voor Gent-Wevelgem staan. Maar de Nederlander van Jumbo-Visma is ziek en moet de koers laten schieten.

   

  "Helaas geen Gent-Wevelgem voor mij vanwege ziekte", schreef hij op Twitter. Daarmee lijkt zijn voorjaar ook meteen afgerond. "Ik kijk tevreden terug op het eerste deel van dit seizoen. Nu zal ik herstellen en dan in een rechte lijn richting de Tour."

   

  Groenewegen won dit seizoen al 5 wedstrijden. Hij opende zijn rekening in februari in de Ronde van Valencia. Daarna volgde etappewinst in de Ronde van de Algarve en Parijs-Nice (2x). Deze week toonde hij nog zijn snelle benen in de Driedaagse Brugge-De Panne.

   

  Jumbo-Visma zet nu alles op Wout van Aert morgen. Ploegleider Addy Engels: "Dylan was een belangrijk schaakstuk. De kans op een massaspurt in Wevelgem is niet groot, maar hij was in supervorm. Van Aert is nu de uitgesproken kopman. Hij liet zich al positief opmerken dit voorjaar." Dat laatste is een understatement.