• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen schorsing voor Deschacht, Dierckx, Musona en Henkinet in gokzaak

  Olivier Deschacht, Tuur Dierckx, Knowledge Musona en Laurent Henkinet zullen door de Voetbalbond niet geschorst worden voor hun gokgedrag. De feiten zijn verjaard volgens het bondsreglement.

  De vier spelers kregen in het verleden al boetes voor hun gokgedrag op wedstrijden. Twee jaar geleden moest Dierckx van de Kansspelcommissie 6.000 euro ophoesten, Musona en Henkinet 3.000 euro. Deschacht kreeg in februari van dit jaar in beroep een boete van 24.000 euro van de rechtbank van eerste aanleg.

   

  Ook de Voetbalbond wou de spelers vervolgen, maar na een onderzoek is gebleken dat de feiten volgens het bondsreglement verjaard zijn. De verjaringstermijn ligt op twee jaar volgens het bondsreglement en de feiten van gokken dateren uit 2013. De vier voetballers moeten dus geen schorsing vrezen.