Belg Robeet schenkt zichzelf eerste profzege in Internationale Wielerweek

  Ludovic Robeet.

  Ludovic Robeet.

  Ludovic Robeet heeft zijn ploeg Wallonie-Bruxelles een tweede overwinning geschonken in de Internationale Wielerweek Coppa en Bartali. De Belg was de snelste van een groepje vroege vluchters. In het klassement blijft de Australiër Lucas Hamilton (Mitchelton-Scott) aan de leiding.

  De vierde rit in de Internationale Wielerweek leek op het lijf van  sprinters geschreven. De rit van bijna 172 kilometers kende nauwelijks hoogtemeters. Acht renners waagden het er toch op en trokken mee in de vroege vlucht. Onder hen Robeet en ookde piepjonge Deen Mikkel Bjerg.

   

  De voorsprong van de vluchters liep op tot maximaal 8 minuten, maar was bij het ingaan van de laatste 20 kilometer niet meer dan een minuut. De aangekondigde massasprint leek een zekerheid.


  Dat was zonder Bjerg gerekend. Hij trok op 15 km voor de finish in de aanval en nam Robeet en Jacopo Mosca mee. In een sprint met drie was Robeet net iets sneller dan Bjerg. De eerste profzege voor de renner van Wallonië-Bruxelles.

  Uitslag rit 4

  1. Ludovic Robeet 
  2. Mikkel Bjerg (Den)
  3. Jacopo Mosca (Ita)
  4. Patryk Stosz (Pol)
  5. Lachlan Morton (Aus)
  6. Antonio Di Sante (Ita)
  7. Simone Sterbini (Ita)
  8. Thibault Guernalec (Fra)
  9. Manuel Belletti (Ita)
  10. Emils Liepins (Lit)