• home
 • video
 • pas verschenen

  Cercle-coach na debacle tegen Union: "Gebrek aan respect van mijn spelers"

  " "

  Laurent Guyot: "Het lijkt of mijn spelers niet meer over strijdlust beschikken."

  Cercle Brugge hoopte iets te maken van Play-off II na een desastreus jaarbegin, maar de start was alvast lamentabel. De nummer 13 van 1A verloor met 3-1 op het veld van de nummer 3 van 1B. Cercle-coach Laurent Guyot was furieus: "Geen dingen zeggen waar ik spijt van zou krijgen."

  3 op 36, dat is het rapport van Cercle in 2019. Na de blamerende nederlaag op het veld van rode lantaarn Lokeren op het eind van de reguliere competitie wilde coach Guyot tegen Union een antwoord van zijn spelers zien. Maar dat kwam er niet: integendeel. Union dicteerde de wet en profiteerde van het lamentabele spel van de bezoekers.

   

  Guyot moest zijn woorden wikken na de match: "Mijn gelaatsuitdrukking drukt zelfs niet uit wat ik denk. Ik moet opletten dat ik zo kort na het laatste fluitsignaal geen dingen zeg, waar ik later spijt van zou kunnen krijgen."

   

  "Wat ik vandaag gezien heb was onvoldoende en leek zelfs op een gebrek aan respect. We zitten al een hele poos in een negatieve spiraal en we geraken er niet uit. Dan moet je je op een bepaald moment vragen beginnen te stellen. Aan het einde van een kampioenschap sta je altijd op de plaats die je verdient."

   

  "Het lijkt wel alsof mijn spelers niet meer over strijdlust beschikken. De trainer is altijd verantwoordelijk en ik schuw die verantwoordelijkheid niet, maar ik accepteer niet hoe we vandaag voor de dag zijn gekomen.”

  Ik schuw mijn verantwoordelijkheid niet, maar ik accepteer niet hoe mijn spelers vandaag voor de dag zijn gekomen.

  Cercle-coach Laurent Guyot

  Gianni Bruno: "Een zoveelste tik"

  Gianni Bruno maakte snel na de rust de aansluitingstreffer, maar verder kwam Cercle niet. De Italiaanse Belg volgt zijn coach: "Dit is een nieuwe ontgoocheling. We wilden de nacompetitie aanvangen met een propere lei, de nederlaag is een zoveelste tik die we moeten incasseren."

   

  "We spelen niet als ploeg en dat is frustrerend. We moeten onszelf bevragen. Onze gebreken komen zo bloot te liggen. Een match winnen op deze manier is onmogelijk. Het enige voordeel is dat de wedstrijden elkaar in sneltempo opvolgen, zo kunnen we binnen enkele dagen al meteen iets rechtzetten.”

  " "

  Gianni Bruno maakt de aansluitingstreffer.