• home
 • video
 • pas verschenen

  Vijf redenen waarom u Play-off II toch maar best in het oog houdt

  Zulte Waregem

  Vorig jaar kroonde Zulte Waregem zich tot winnaar van Play-off II.

  Alle ogen zijn de komende weken gericht op de strijd in Play-off I, maar ook Play-off II loert weer om de hoek. Niet meteen geïnteresseerd? Dat begrijpen we, maar misschien veranderen deze vijf redenen alsnog uw mening.

  1. De strijd om de Gouden Stier ligt nog open

  Dit seizoen worden er een hoop doelpunten gemaakt in onze hoogste klasse. Het is al van het seizoen 2012/2013 geleden dat de topschutter in de Jupiler Pro League nog eens meer dan 22 goals maakte. 

   

  Met 20 treffers prijkt Racing Genk-spits Samatta bovenaan het lijstje. In Play-off II lijkt er misschien niet zoveel op het spel te staan, maar bij Zulte Waregem denken we toch een ander stemmetje te horen. Hamdi Harbaoui was al twee keer de meest trefzekere spits in de Jupiler Pro League en ook nu doet hij nog mee om zijn drievoud te vervolledigen. Op te volgen dus.

  Huidige top 10

  1.Mbwana Samatta (Racing Genk) 20
  2. Hamdi Harbaoui (Zulte Waregem) 18
  3. Ivan Santini (Anderlecht) 14
  4. Nany Dimata (Anderlecht) 13
  5. Victor Osimhen (Charleroi) 12
  6. Daichi Kamada (STVV)  12
  7. Renaud Emond (Standard) 12
  8. Yohan Boli (STVV) 12
  9. Leandro Trossard (Racing Genk) 11
  10. Hans Vanaken (Club Brugge) 11
  Harbaoui & Samatta

  Wordt het Harbaoui, Samatta, of komt de verrassing nog vanuit een vergeten hoek?

  2. Play-off II: de kortste weg naar Europa?

  In Play-off II nemen de nummers zeven tot vijftien uit 1A het op tegen de nummers twee tot vier uit 1B. Inzet: een ticket naar de kwalificatieronde van de Europa League. 

   

  Deze twaalf clubs worden opgedeeld in twee poules van zes. De winnaars van elke poule treffen elkaar in één wedstrijd: de winnaar van dit duel wint Play-off II. De winnaar van Play-off II zal uiteindelijk in een onderling duel met de nummer drie uit Play-off I (of vier, indien AA Gent de Bekerfinale wint en als vierde eindigt) strijden om het Europese ticket. 

   

  Een uitgelezen kans voor de kleinere clubs om op deze manier toch nog in Europa te belanden. Zien we 1B-clubs Union, Beerschot Wilrijk of Westerlo volgend seizoen in Europa? Het zou zomaar kunnen.

  Supporters Beerschot Wilrijk

  Zien we Beerschot Wilrijk volgend jaar in Europa?

  3. De revanche van STVV: vet van de soep of hernieuwde ambities?

  STVV miste op een haar na een plek in Play-off I. Op de laatste speeldag zag het het laatste ticket nog in de handen van AA Gent vallen. In Play-off II krijgen de jongens van Marc Brys een nieuwe kans om zich te onderscheiden. 

   

  Heeft STVV een serieuze klap gekregen die het niet meer teboven komt, of heeft de teleurstelling plaatsgemaakt voor nieuwe hoop en ambities? Play-off II zal het uitwijzen.

  Daichi Kamada

  De teleurstelling bij Kamada na het missen van Play-off I.

  4. 1B-clubs kunnen kunnen eens proeven van 1A

  Waar het bij de eersteklassers in Play-off II soms allemaal wat te veel is, gaat er voor de drie clubs uit 1B een nieuwe wereld open. Beerschot Wilrijk, Union en Westerlo kunnen zich eens vergelijken op het hoogste niveau. 

   

  Zij strijden het komende seizoen opnieuw voor de promotie naar de Jupiler Pro League en kunnen in Play-off II aan de buitenwereld bewijzen dat ook zij hun plek op het hoogste niveau waard zouden zijn.

  Bob Peeters

  Bob Peeters keert met zijn Westerlo (even) terug naar het hogere niveau.

  5. Jongeren krijgen kansen, anderen zoeken transfer

  Play-off II is de uitgelezen kans voor clubs om hun jongere spelers een kans te geven. Wie weet leggen zij hier de basis om volgend seizoen een stapje hogerop te zetten. 

   

  Ook voor de basisspelers zijn het geen weken om te slabakken. Zij krijgen nog een kans om zich in de kijker te spelen en een eventuele transfer af te dwingen. Bovendien zijn er ook in Play-off II winstpremies te verkrijgen die de spelers maar al te graag willen meegraaien. 

  Zulte Waregem

  Vorig jaar kroonde Zulte Waregem zich tot winnaar van Play-off II.