• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sep Vanmarcke moet passen voor Gent-Wevelgem na val in E3

  Sep Vanmarcke

  's Middags aan de start was er nog geen vuiltje aan de lucht voor Sep Vanmarcke.

  Sep Vanmarcke heeft geen breuken opgelopen in de E3 Harelbeke, maar de ploeg stelt hem uit voorzorg zondag niet op in Gent-Wevelgem. "Met zijn knie zou hij niet kunnen meestrijden voor het podium", klinkt het bij EF Education First. "Sep focust zich nu op de Ronde en Parijs-Roubaix."

  Sep Vanmarcke moest in de E3 nog voor de finale opgeven. Plots lag de kopman van EF Education First in de gracht.

   

  "Na de Hotondberg stormden we op een van de belangrijkste bochten van het parcours af", doet Vanmarcke zijn verhaal over de valpartij. "Ik schoof op langs links, maar in de afdaling haalden we snelheden tot 70 km/u."

   

  "Plots ging er golf door het peloton en ik zat aan de buitenzijde. Ik probeerde zo lang mogelijk recht te blijven op het gras, maar toen kwam die gracht. En daar ben ik dus ingevallen."

   

  Vanmarcke verliet de wedstrijd in de ziekenwagen. In het ziekenhuis liet hij zijn ribben, zijn knie en zijn enkel onderzoeken. De 30-jarige renner had niks gebroken, maar wel gekneusd.

   

  "Mijn ribben, mijn knie en mijn enkel zijn allemaal gezwollen", legt Vanmarcke uit. "Ik kan maar met moeite stappen, ookal hoef ik alleen maar te fietsen. Hopelijk lukt me dat weer na een paar dagen rust."

  "Woensdag test in Dwars door Vlaanderen"

  Zondag komt Sep Vanmarcke niet aan de start van Gent-Wevelgem. Het team houdt zijn kapitein uit voorzorg aan de kant. "Met zijn knie zou hij nu niet voor het podium kunnen strijden. Die doet nog te veel pijn", klinkt het bij de teamdokter EF Education First Pro Cycling.

   

  "Sep concentreert zich nu op zijn voorbereiding voor de Ronde en Parijs-Roubaix. Woensdag rijdt hij misschien een test in Dwars door Vlaanderen."