• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Valverde hangt eind 2021 fiets aan de haak: "Dan zal het wel volstaan"

  Alejandro Valverde zal in 2021 maar liefst 19 seizoenen als profrenner achter de rug hebben.

  Wereldkampioen Alejandro Valverde (38) wil eind 2021 een punt achter zijn carrière zetten. De Spanjaard gelooft dat hij in tussentijd nog wat zeges aan zijn palmares kan toevoegen.

  Op 25 april mag Alejandro Valverde 39 kaarsjes uitblazen, maar de Spanjaard weet niet van ophouden. Pas eind 2021 denkt de wereldkampioen aan stoppen, vertelt hij in een interview met de Spaanse krant El Periodico.

   

  "In principe hang ik in 2021 mijn fiets aan de haak, dat moet op een dag gebeuren. Ik rijd nog een extra seizoen na de Olympische Spelen in Tokio. Ik denk dat dat wel zal volstaan. Daarna zal ik zien wat ik doe. Ik kan me toeleggen op het jeugdteam dat ik in Murcia heb opgericht of ik blijf verbonden aan Movistar."

   

  Sinds het begin van zijn carrière in 2002 mocht Valverde al meer dan 120 keer het zegegebaar maken. Maar zijn zegehonger is nog niet gestild. Hij hoopt in 2020 nog een olympische titel aan zijn palmares toe te voegen.

   

  Valverde kon dit seizoen nog maar één keer raak schieten, maar hij is er zeker van dat hij nog competitief is.  "Het enige verschil is dat ik dit jaar vooral op de tweede plaats eindig, in plaats van zeges aaneen te rijgen. Maar als ik niet in vorm was, zou ik niet voor de overwinning kunnen strijden."