• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lefevere glundert: "Mogen zoveel champagne halen als we willen"

  Zdenek Stybar (2x), Bob Jungels en Julian Alaphilippe (2x) triomfeerden de voorbije weken voor Deceuninck-Quick Step.

  Het kan niet op bij Deceuninck-Quick Step. Bijna elke voorjaarskoers is tot nu toe een prooi voor de wolvenroedel. "We hebben een goeie ploeg, hé", straalt manager Patrick Lefevere.

  De topzeges van The Wolfpack dit voorjaar
  Omloop Het Nieuwsblad Zdenek Stybar (Tsj)
  Kuurne-Brussel-Kuurne Bob Jungels (Lux)
  Strade Bianche Julian Alaphilippe (Fra)
  Milaan-Sanremo Julian Alaphilippe (Fra)
  E3 Harelbeke Zdenek Stybar (Tsj)

  "Stybar koerst dit seizoen ontspannen"

  Na winst in de Omloop, in Kuurne, in de Strade Bianche en in Milaan-Sanremo was het gisteren ook bingo in de E3. Zdenek Stybar maakte het ploegenspel af in Harelbeke.

   

  "We hebben een goeie ploeg, hé", reageert Patrick Lefevere met een brede glimlach voor onze camera. "We hebben renners die einde contract zijn. En een Stybar weet nu hoe hij ontspannen moet racen."


  "De zege in de E3 heeft hij voor een groot stuk te danken aan de inzet van tempobeul Bob Jungels. Dankzij zijn inspanning kon Stybar 40 kilometer lang in een zetel koersen. Hij vindt dat niet leuk, ik wel. Het is onze tactiek."

   

  En dus mag de teammanager weer de champagneflessen ontkurken. "Bij onze sponsor (een Duitse supermarktketen, red) mogen we er zoveel gaan halen als we willen, maar nu gaan we niet overdrijven. De jongens die hier nu koersen, hebben een programma tot in Roubaix of zelfs tot in Luik. We gaan het leuk maken, maar ook niet te leuk."

  "Jungels is een valse trage"

  Bob Jungels maakt dit voorjaar furore op de Vlaamse wegen. "Dat is geen verrassing voor mij", antwoordt Patrick Lefevere. "Bij de jeugd behoorde al tot de besten van de wereld."

   

  "Daarna heeft hij zich eerst wat op het rondewerk en de Waalse klassiekers toegespitst, maar nu laat hij zien dat hij van deze wedstrijden houdt. En het speelt in zijn voordeel dat de concurrentie hem ook niet gewoon is op de parkoersen in Vlaanderen."

   

  "Jungels is iemand die durft te rijden. Als hij vertrekt, lijkt het alsof hij niet echt versnelt, maar hij pakt wel 10 meter, 20 meter... In West-Vlaanderen noemen we zo'n coureur een valse trage."

  Wint Stybar nu ook de Ronde?

  Volgend weekend staat de hoogmis van het Vlaamse voorjaar op het programma. Op zondag 7 april is het tijd voor de Ronde van Vlaanderen. En de nummer 1 komt niet zelden uit de E3.

   

  De voorbije 14 jaar heeft de winnaar van de E3 6 keer ook Vlaanderens Mooiste op zijn naam geschreven. "Ik ben niet zo goed in statistiek, maar voor mij mag het", grijnst Patrick Lefevere, die dus met veel plezier Zdenek Stybar naar voren schuift.

  De E3 én de Ronde gewonnen
  2005 Tom Boonen
  2006 Tom Boonen
  2010 Fabian Cancellara (Zwi)
  2012 Tom Boonen
  2013 Fabian Cancellara (Zwi)
  2018 Niki Terpstra (Ned)

  VIDEO: Het interview met Patrick Lefevere