• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Aert: "Natuurlijk dacht ik aan winnen", Naesen moest passen: "Niet verwacht"

  Wout van Aert

  Wout van Aert werd bij zijn debuut meteen 2e in de E3 Harelbeke.

  Opnieuw geen Belgische voorjaarszege in Harelbeke, maar met Wout van Aert en Greg Van Avermaet stonden er toch ook weer 2 Belgen op het podium. Wie daar ook verwacht werd, was Oliver Naesen. Die was dan ook ontgoocheld.

  Van Aert: "Blij dat ik weer finale kon rijden"

  Net als in Milaan-Sanremo debuteerde Wout van Aert ook in de E3 Harelbeke met een topprestatie. "Dit is een van de moeilijkste koersen van het voorjaar. Ik ben blij dat ik weer de finale heb kunnen rijden."

   

  "Natuurlijk heb ik ook aan winnen gedacht, maar ik wist ook dat Stybar in het voordeel was, omdat hij zo lang in de wielen had kunnen zitten."

   

  Van Aert rijgt de ereplaatsen aan elkaar. Droomt hij dan ook niet nu al van een vette vis? "De benen zijn in ieder geval goed. Ik zal de kansen zeker grijpen als ze zich aandienen."

  Van Avermaet: "Ik heb nooit getwijfeld"

  Her en der werden al vraagtekens achter de naam van Greg Van Avermaet gezet na zijn teleurstellende prestatie in Milaan-Sanremo, maar die veranderde hij zelf toch weer tot een uitroepteken. "Ik ben er zelf altijd gerust op geweest. Ik wist dat de conditie goed is. Al is het wel leuk om na die Sanremo hier toch een resultaat te kunnen rijden."

   

  "Na de Oude Kwaremont waren we in de achtervolging met een mooie groep, maar niet iedereen reed mee. Daarom heb ik op de Tiegemberg toch nog eens doorgetrokken om met de sterkste mannen weg te geraken. Dat was de enige manier om de koers nog te winnen."

  Naesen: "Kreeg een counter op mijn buzze"

  Oliver Naesen werd na zijn 2e plaats in Milaan-Sanremo door veel volgers als topfavoriet aangewezen. "Maar ik had onderweg al gevoeld dat iedereen heel goed reed. Er zijn geen topfavorieten meer, want er is geen top meer. We zitten allemaal op hetzelfde plateau."

   

  "Ik had snel door dat ik niet de beste renner in koers was, maar toch had ik niet verwacht niet mee te kunnen tot de finish. Ik reed op kop op de Tiegemberg en kreeg toen een counter op mijn buzze. Ik had gehoopt er met Trentin nog naartoe te kunnen rijden, maar dat is niet gelukt."