• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Peter Sagan moet passen in de E3: "Topvorm nog niet te pakken"

  Peter Sagan

  Werk aan de winkel voor Peter Sagan.

  Peter Sagan heeft in de E3 vrede moeten nemen met een teleurstellende 17e plaats. Op zijn sociale media zoekt de 3-voudige wereldkampioen naar een verklaring.

  Vorige zaterdag sprintte Peter Sagan nog in de kopgroep naar een 4e plaats in Sanremo, vandaag viel hij uit de boot in Harelbeke. De sterke Slovaak bolde pas als 17e, op 1'42" van winnaar Zdenek Stybar, binnen.

   

  "De wedstrijd begon zoals we verwacht hadden. Een klein groepje reed voorop, zonder gevaar", begint Sagan zijn verhaal op Instagram. "Ik wist dat ik vooraan moest zitten om me klaar te houden voor de aanvallen."

   

  "Mijn ploeg deed het prima en had de wedstrijd mee onder controle, maar ik voelde dat ik mijn topvorm nog niet te pakken heb. Ik ben nog niet helemaal hersteld (van een maag- en darmvirus, red)."

   

  "Na de laatste bevoorrading haperde mijn versnellingsapparaat ook nog eens. Ik weet niet juist wat er gebeurd was, maar het ding werkte niet zoals het moest."

   

  "Ik heb ongeveer 10 kilometer met dat probleem rondgereden. En toen de mecanicien mijn versnellingsapparaat gerepareerd had, was het te laat om het gat met de koplopers dicht te rijden", zucht Sagan, die zondag revanche kan nemen met rugnummer 1 in Gent-Wevelgem.

  Na de laatste bevoorrading haperde mijn versnellingsapparaat ook nog eens. Dat heeft ongeveer 10 kilometer geduurd. En toen het weer werkte, was het te laat om het gat dicht te rijden.

  Peter Sagan

  VIDEO: Peter Sagan moet lossen op de Tiegemberg