• home
 • video
 • pas verschenen

  Mist Ronaldo eerste CL-duel tegen Ajax? "We moeten voorzichtig zijn"

  Cristiano Ronaldo is door een dijbeenblessure twijfelachtig voor de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League tegen Ajax. "Voor één match riskeren we hem twee maanden kwijt te zijn."

  Cristiano Ronaldo viel maandagavond in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië na een halfuur uit met last aan het bovenbeen. Onderzoeken in Turijn brachten een "lichte dijbeenblessure" aan het licht. "Ik ken mijn lichaam. Het zijn dingen die gebeuren. Binnen een tot twee weken zal ik er opnieuw staan", klonk Ronaldo zelfzeker.

   

  Maar Juventus-voorzitter Andrea Agnelli staat op de rem. "Je moet voorzichtig zijn met een spierblessure", zei hij. "Voor één match riskeren we hem twee maanden te moeten missen. Het is belangrijker om twee en een halve maand veilig te stellen dan één wedstrijd."

   

  Ook coach Massimiliano Allegri wil geen risico's nemen. "Hij moet voorzichtig zijn. Er is een risico dat hij de wedstrijd tegen Ajax niet gaat halen. Dat weet Ronaldo zelf ook. Als hij niet fit is, zal hij niet spelen. Hij zal terugkomen als hij weer topfit is en er geen gevaar is op een nieuwe blessure."

   

  Het is dus twijfelachtig of Ronaldo op tijd klaar zal zijn voor de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League tegen Ajax. Juventus reist op 10 april naar Amsterdam, een week later wordt de terugwedstrijd gespeeld.

  Tweet: