• home
 • video
 • pas verschenen

  Mannaert vol voor titel: "Dit is meest kwalitatieve kern sinds ik hier ben"

  0 / 0

  De zoete smaak van de titel van vorig seizoen smaakt naar meer bij Club Brugge. Ondanks de vier punten achterstand op leider Genk steekt CEO Vincent Mannaert die ambities niet weg. "Ook de spelers zijn matuur genoeg om daar mee om te gaan."

  Evenwicht tussen ervaring en jong dynamisme

  Onze analist Eddy Snelders zet Club Brugge bovenaan in zijn pronostiek voor de titel en hetzelfde geluid is te horen bij Michael Verschueren, sportief directeur van eeuwige rivaal Anderlecht.

   

  "Nochtans zijn we niet in het voordeel, want we moeten vier punten goedmaken", zegt Vincent Mannaert. "Ik denk dat vele zich bazeren op de kwaliteiten van onze kern en de ervaring die we hebben met play-offs. We hebben gezegd dat we onze titel voor de tweede keer in de clubgeschiedenis willen verlengen en die ambitie is ongewijzigd."

   

  "Als je voldoende kwaliteiten hebt, moet je niet bang zijn dat uit te spreken. Ik merk  dat de spelers ook voldoende matuur zijn om daar mee om te gaan. Vergelijken met andere ploegen wil ik niet, maar dit is wel het meest kwalitatieve team dat Club gehad heeft sinds ik hier ben, dat is een seizoen of 8. Er is een goed evenwicht tussen ervaring en jong dynamisme."

  "Zo lang mogelijk rustig blijven"

  Niemand die het zal tegenspreken: goed aan de play-offs beginnen kan een wereld van verschil maken. Daar is niet alles mee gezegd, weet Vincent Mannert. "Play-offs zijn altijd super spannend. Zeker nu omdat alles op een zakdoek staat en de zes grootste ploegen van de competitie meedoen."

   

  "Elke match wordt belangrijk en dus is het ook heel belangrijk daar zo lang mogelijk rustig onder te blijven en je kans te grijpen op het juiste moment. Zeker naar het einde zal de fysieke en mentale vermoeidheid meespelen. Een goede start maken is belangrijk omdat het voor een goede dynamiek zorgt, maar je wordt kampioen na tien matchen."

   

  "Het vertrek van Pozuelo bij Genk zal een impact hebben, maar Genk heeft tijd gehad om zich voor te bereiden op de tijd zonder de Spanjaard. Ik ga er vanuit dat ze nog altijd in staat zijn om goed voetbal te brengen. Mijn pronostiek? Club Brugge op 1, Genk op twee en Standard op drie."

  De pronostiek van Vincent Mannaert

  1. Club Brugge
  2. Genk
  3. Standard