• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  LA Dodgers tonen knap staaltje baseball op openingsdag MLB

  Corey Seager slaagt een homerun voor de LA Dodgers.

  De LA Dodgers zijn sterk aan het nieuwe Major League Baseball (MLB) seizoen begonnen. Ze braken op de openingsdag onmiddellijk een record. De World Series-kampioen, Boston Red Sox, verloor op dramatische wijze zijn openingswedstrijd.

  De Los Angeles Dodgers zijn het baseballseizoen met een knal gestart. De ploeg die vorig jaar de World Series verloor tegen de Boston Red Sox brak een record met 8 homeruns in de openingswedstrijd tegen de Arizona Diamondbacks. De Dodgers wonnen hun wedstrijd gemakkelijk (12-5). 

   

  Het record voor meeste homeruns in een seizoen staat nu nog op naam van de New York Yankees die vorig seizoen 267 homeruns sloegen. Als de Dodgers deze vorm kunnen aanhouden zou dat record wel eens snel kunnen sneuvelen. 

   

  De Dodgers hebben duidelijk het verlies in de World Series achter zich gelaten en gaan vol voor een herkansing dit seizoen.

  Boston Red Sox starten met zwaar verlies

  World Series-kampioen Boston Red Sox heeft een zware nederlaag geleden op de openingsdag van het MLB-seizoen. De Red Sox gingen onderuit tegen de Seattle Mariners (12-4). 

   

  Alweer een record gebroken op de openingsdag, maar dit keer geen al te positief record. De ploeg uit Boston is de eerste World Series-kampioen die in de openingswedstrijd 12 punten tegen kreeg. Het gebeurde nog nooit dat een verdedigend kampioen van de World Series zo'n groot aantal punten tegen kreeg op de openingsdag.

   

  De Boston Red Sox hebben dus heel wat te bewijzen de komende weken en zoeken naar de vorm van vorig seizoen.

   

  Exact een jaar geleden verloren de Red Sox ook hun openingswedstrijd, daarna speelden ze wel een ongelooflijk seizoen. Ze wonnen 108 wedstrijden en verloren er maar 54, om uiteindelijk de World Series te winnen. Zien we dit seizoen een herhaling van die vorm?