• home
 • video
 • pas verschenen

  Mannschaft krijgt nationaal oefencentrum in Frankfurt

  " "

  De Duitse nationale mannen, maar ook de vrouwen en jeugdploegen krijgen een nieuw centrum in Frankfurt.

  De Duitse voetbalbond (DFB) wil tegen 2021 alle nationale ploegen - met de Mannschaft als boegbeeld - een vaste stek geven. Vandaag bevestigde de DFB dat het een gloednieuw oefencentrum zal bouwen in Frankfurt.

  Momenteel bereidt de Mannschaft zich voor in de buurt van de plaats waar de interland plaatsvindt. Omdat de Duitsers geen vast nationaal stadion hebben, verschilt die locatie dus steeds. "Maar ons doel is om nu een vast centrum te hebben waar het team zich kan klaarstomen", legt Tobias Haupt uit, die het project van de DFB in goede banen moet leiden.

   

  "De eerste spadesteek is gepland voor begin mei. Eind 2021 moet het centrum klaar zijn." Het is - net zoals bij het Belgian Football Center in Tubeke - de bedoeling dat ook de nationale vrouwen- en jeugdploegen het centrum zullen gebruiken.