• home
 • video
 • pas verschenen

  Australische voetballegende Tim Cahill (39) stopt er definitief mee

  " "

  Tim Cahill maakte 4 WK's mee met Australië en scoorde 50 goals in 108 interlands.

  De voetbalcarrière van Tim Cahill zit er nu helemaal op. De 39-jarige aanvaller stopte in het najaar al bij Australië, maar nu laat hij ook het clubvoetbal achterwege. "Het is geweldig dat ik mijn kinderdroom 23 jaar professioneel heb kunnen beleven", tweette hij vanochtend.

  Cahill heeft beslist om geen nieuw contract meer te zoeken bij een club, nadat zijn overeenkomst met Jamshedpur in de Indiase competitie ten einde was gekomen. Eind vorig jaar speelde hij al zijn 108e en laatste interland. Met 50 goals is de viervoudige WK-ganger Australisch topschutter.

   

  De oud-aanvaller van Millwall, waar hij in 1997 als prof debuteerde, en Everton speelde 14 jaar in de Premier League en maakte daarin meer dan 100 doelpunten. Vanaf 2012 speelde hij nog zowat op elk continent: VS, China, Australië, Engeland en India.

   

  "Ik had graag nog wat blijven voetballen. Ik had 6 goeie maanden in India. Maar het tv-werk interesseert me, ik ga ook voor een trainersdiploma  en ik wil meer tijd doorbrengen met mjin familie en wat genieten", legde Cahill zijn keuze uit aan het Australische tv-station Optus Sport.

   

  "De krachtigste zaak is je dromen najagen. Als een kind wilde ik alleen maar voetballer worden. Het is geweldig dat ik het spelletje waar ik van houd 23 jaar professioneel heb mogen spelen. Ik wil iedereen bedanken die deel uitmaakte van dit avontuur. Het is tijd om op pensioen te gaan en tijd voor familie", luidde zijn afscheidstweet.

   

  In 2006 in Duitsland werd Cahill de eerste Australiër die een WK-goal maakte. Ook op het WK 2010 in Zuid-Afrika en het WK 2014 in Brazilië was hij trefzeker. Afgelopen zomer in Rusland stond hij droog. "Ik heb een grote carrière op 4 continenten gehad en ben heel erkentelijk."