• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt kiest Ploeg van Reguliere Seizoen: "Geen Pozuelo"

  Peter Vandenbempt heeft voor ons niet alleen vooruitgeblikt naar de 6 Play-off I-ploegen. De Sporza-voetbaljournalist keek ook nog even terug voor zijn "eigenzinnige" elftal van het reguliere seizoen: "Zo staat Pozuelo er niet in, omdat ik het totaal niet eens ben met zijn keuze."

  Peter Vandenbempt stelt zijn ploeg voor:

  In het doel:

  Voor mij is dat wat mij betreft zonder discussie: Guillermo Ochoa. Die heeft het voorbije anderhalf jaar een zeer grote evolutie doorgemaakt. Vorig jaar was hij misschien een beetje wisselvallig, dit jaar is hij heel erg constant.

  Viermansdefensie:

  Op rechts ga ik voor Joakim Mæhle. Hij  heeft loopvermogen, techniek en een uitstekende wedstrijdmentaliteit. Het is een rechtsback die gemaakt is voor de Premier League."

   

  Centraal ga ik voor 2 jonge talenten: eentje van bij ons met Zinho Vanheusden. Dat wordt een heel grote centrale verdediger en de toekomst bij de nationale ploeg. Dat hoeft wat mij betreft niet nog een paar jaar te duren. Hij is zeer goed verdedigend en zeer goed uitvoetballend, wat heel belangrijk is in het aanvalsspel van Standard.

   

  Over Takehiro Tomeyasu kan ik ongeveer hetzelfde zeggen, behalve dan dat hij een Japanner is. Hij is toch een ontdekking geweest in onze competitie.

   

  Op links staat Simen Juklerød, maar wel niet de Juklerød van de laatste paar weken. Datzelfde geldt ook een beetje voor Mæhle, die het wat moeilijker had de laatste tijd. De Noor heeft een ongelooflijk grote motor en actieradius, een prachtige linker en verdedigend is hij ook meer dan behoorlijk.

  Tomiyasu (STVV) en Vanheusden (Standard)

  Zeer offensief middenveld en aanval:

  Ik heb een zeer offensieve ploeg, dus wellicht als ik echt trainer zou zijn, zou ik toch wat meer zekerheid inbouwen. Ik heb er Faris Haroun bijgezet, omdat die loopvermogen koppelt aan een uitstekende wedstrijdmentaliteit. Hij maakt al eens een foutje op het goeie moment en hij heeft ook gewoon goeie voeten.

   

  "Naast hem heb ik lang getwijfeld tussen Razvan Marin en Vadis Odjidja. Ik heb dan toch maar voor Vadis gekozen. Al zal de toekomst mij misschien wel een beetje ongelijk geven, want ik denk dat Marin een grotere carrière tegemoet gaat, zeker nu na zijn transfer naar Ajax. Ik ga voor Vadis met zijn infiltraties en leiderskwaliteiten en hij heeft ook een schot vanop afstand.

   

  Daarna heb ik moeten puzzelen om al het offensieve geweld in onze competitie er toch in te passen. Ik heb Pozuelo niet gekozen, omdat ik het totaal oneens ben met zijn keuze om in het midden van de titelstrijd zijn ploeg in de steek te laten. Hoewel hij er natuurlijk altijd had moeten instaan, heb ik het niet gedaan.

   

  Ik heb Hans Vanaken gezet in steun van Mbwana Samatta. Over Gouden Schoen Vanaken is geen discussie. Hij heeft alles wat een voetballer geweldig maakt om naar te kijken. En hij heeft nog redelijk zijn niveau aangenhouden na het behalen van de Gouden Schoen, dat is al een prestatie op zich.

   

  Samatta zit al aan in de 20 doelpunten in Europa en in onze competitie. Ik denk dat hij niet echt gaat stilvallen. Als hij er niet bij is, scheelt dat toch bij Genk wat efficiëntie betreft.

   

  Het is voor mij gemakkelijk dat Jess Thorup Alexander Sørloth op de rechterkant zet. Dan kan ik hem daar ook zetten. De Noor is een toptransfer van AA Gent geweest. Het is niet voor niets een speler die zijn strepen zal verdienen in de Premier League: met zijn kracht, snelheid, goeie voorzetten, samenspel en scorend vermogen. Sørloth heeft alles en ik vrees dat hij volgend seizoen ergens anders zal voetballen.

   

  En tot slot heb ik op links dan toch maar voor Yari Verschaeren gekozen. Ik weet wel dat hij niet over het hele seizoen meedeed. Hij is pas de laatste paar weken boven water gekomen. Maar hij is toch een speler met onversneden talent, waar je likkebaardend zit naar te kijken. Met zijn korte crochet, maar vooral ook met de manier waarop hij als 17-jarige al zijn stempel drukt op het spel van Anderlecht. Ik was ongelooflijk onder de indruk van de manier waarop hij speelde op Standard. Hij kreeg de eerste 2, 3 minuten een paar trappen van Fai, maar hij was helemaal niet onder de indruk en kwam in de wedstrijd.

   

  Over de coach die dit alles in goeie banen moet leiden, heb ik niet moeten nadenken: Philippe Clement

  "Alexander Sørloth (AA Gent) heeft alles en zal zijn strepen verdienen in de Premier League."

  De ploeg van Vandenbempt:

  • Doel: Ochoa (Mex/Standard)
  • Verdediging: Joakim Mæhle (Den/RC Genk), Zinho Vanheusden (Standard), Takehiro Tomeyasu (Jap/STVV), Simen Juklerød (Noo/Antwerp)
  • Middenveld: Faris Haroun (Antwerp), Vadis Odjidja (AA Gent), Hans Vanaken (Club Brugge)
  • Aanval: Samatta (Tan/RC Genk), Sørloth (Noo/AA Gent), Verschaeren (Anderlecht)
  • Bankzitters: Didillon, Marin, Denswil, Danjuma, Ilaimaharitra, Ampomah, Asamoah, Trossard
  • Coach: Philippe Clement (RC Genk)