• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Collectieve prestatie van de Giants, met Paris Lee als exponent"

  Paris Lee dirigeerde de Giants naar de zege in Rusland.

  Paris Lee dirigeerde de Giants naar de zege in Rusland.

  De Antwerp Giants staan op de drempel van de Final 4 in de Champions League na alweer een knappe overwinning. "De honger van de Giants is momenteel niet te stillen", ziet basketbalcoach en Antwerpenaar Tony Van den Bosch.

  Bij Nizjni Novgord, de nummer 7 in de hoog aangeschreven Russische competitie, wonnen de Antwerp Giants woendag met 68-83. "En dat op verplaatsing, bij niet de eerste de beste", stelt Tony Van den Bosch vast. "De Giants hebben het weer perfect gedaan."

   

  "Antwerp heeft gewoon zijn eigen spel gespeeld: heel veel controle, heel veel goeie shots en afwerken aan een hoog percentage. De Giants zitten nu in een ideale uitgangspositie voor de terugwedstrijd. Ik verwacht wel dat de Russen vrank en vrij zullen spelen in de Lotto Arena. Toch mag dit niet meer mislopen."

   

  De Giants maakten 83 punten in Rusland. "Maar wat ik nog sterker vind, is dat ze de thuisploeg konden beperken tot 68 punten. De sleutel van de wedstrijd was de sterke defensie van Antwerp."

  Paris Lee

  Paris Lee

  "Moors' aandeel is groot, maar hij is ook goed omringd"

  Bij de Antwerp Giants was spelverdeler Paris Lee weer de topschutter. "Het was een collectieve prestatie, met Lee als exponent van het sterk acterende Antwerp", vindt Van den Bosch. "Lee neemt op de juiste moment de juiste beslissingen. De Giants speelden controlebasketbal en lieten de Russen achter de feiten aanlopen."

   

  "Het aandeel van coach Roel Moors in de huidige successen is heel groot. Roel is natuurlijk de man die de beslissingen neemt langs de lijn, maar je mag niet vergeten dat hij goed omringd is. Ook zijn assistenten Beghin en Crab en sportief manager De Rycke leveren heel goed werk."

   

  "Of de Giants de titelfavoriet zijn in België? Het wordt heel belangrijk om de poleposition te pakken voor de play-offs. Daarmee moeten ze nog rekening houden. De hegemonie van een schitterend Oostende mag wel eens doorbroken worden. Afwisseling is goed. De Giants hebben al een prijs binnen en hun honger is momenteel niet te stillen. Er zijn zeker mogelijkheden voor Antwerp om nog een prijs binnen te halen."

   

  Kunnen de Giants deze kern samenhouden? "Er zijn altijd buitenlandse kapers op de kust. Je mag sterkhouders niet laten vertrekken, maar geld speelt een grote rol in een korte carrière. Ook Roel Moors zal daarin heel belangrijk worden. Hij heeft heel veel impact op deze groep."

  Tony Van den Bosch is momenteel coach bij Leeuwarden in Nederland.

  Tony Van den Bosch is momenteel coach bij Leeuwarden in Nederland.