• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois: "Wil Hazard er graag bij en ik denk dat hij ook graag naar Real wil komen"

  Eden Hazard en Thibaut Courtois

  Staan Eden Hazard en Thibaut Courtois binnenkort ook zij aan zij bij Real Madrid?

  Voetbalt Thibaut Courtois binnenkort weer samen met Eden Hazard? Als het van Courtois afhangt wel. Dat zei hij in een uitgebreide babbel op de Spaanse radio. Daarin had onze nationale doelman het ook over zijn misser tegen Rusland ("een detail") en over zijn relatie met de Spaanse pers ("Ik was boos").

  Thibaut Courtois was gisteren een uur lang te gast in El Transistor, een sportprogramma op de radiozender Onda Cero. Daarin ging hij geen onderwerp uit de weg.

  Over Eden Hazard: "Hij wil graag komen"

  "Eden Hazard is een van mijn beste vrienden in het voetbal", stelt Thibaut Courtois, die de nummer 10 door en door kent van bij Chelsea en de nationale ploeg.

   

  "Of ik hem heb aanbevolen bij Real Madrid? Daar hebben we andere experts voor in huis, maar ik zou hem er wel graag bij hebben, ja. En hij heeft ook zin om bij ons te voetballen, denk ik."

  Thibaut Courtois en Eden Hazard

  Vorige zomer bouwden Thibaut Courtois (l) en Eden Hazard (r) een feest in hartje Brussel.

  Over zijn misser tegen Rusland: "Een fout zonder gevolg"

  Vorige week liet Thibaut Courtois zich tegen Rusland (3-1) op een fout betrappen. Na de 1-0 ging hij de mist in.

   

  "We hebben die wedstrijd gewonnen en achteraf bekijk ik het als een fout zonder gevolg", antwoordt de Rode Duivel. "Het neemt niet weg dat ik eruit geleerd heb. Belangrijk is dat ik snel mijn zelfvertrouwen heb teruggevonden."

  Thibaut Courtois

  Thibaut Courtois heeft zich net laten ringeloren door de Rus Tsjerisjev.

  Over de Spaanse pers: "Ik was boos"

  Met de Spaanse journalisten heeft Thibaut Courtois de laatste tijd niet meteen een goede relatie. "Ik heb het idee dat de Spaanse pers me probeert te vermoorden", liet hij vorige week in de Franse sportkrant L'Equipe noteren.

   

  Op de Spaanse radio tempert de Real-goalie zijn woorden: "Ik was boos over een opmerking. En L'Equipe stelde me een vraag die ik niet leuk vond. Toch beschouw ik mezelf nog steeds als een van de betere keepers ter wereld."

  Over de Spaanse roddelpers: "Ooit lezen mijn kinderen het"

  De Spaanse pers is niet alleen geïnteresseerd in de sportieve prestaties van Thibaut Courtois, paparazzi volgen hem ook tot aan de schoolpoort. "Het stoort me dat ze mijn persoonlijk leven betrekken bij de tegenslagen van Real", antwoordt de doelman, "maar erger vind ik dat alles op het internet staat en dat mijn kinderen dit later allemaal kunnen lezen."

  Over Navas: "Goede relatie, maar geen vrienden"

  Bij Real Madrid moet Thibaut Courtois elke dag de concurrentie aangaan met Keylor Navas. "Toen ik aankwam zei Julen (Lopetegui, de ex-coach van Real, red) dat hij de eerste twee competitiematchen zou spelen en ik de volgende twee", vertelt de Belgische keeper. "Daarna zou de coach beslissen over de volgende wedstrijden."

   

  "Als je elke dag samentraint, merk je dat we mekaar beter maken. Ik heb een zeer gezonde en goede relatie met Keylor, maar in 5 maanden zijn we nog geen vrienden geworden, neen."

  Thibaut Courtois en Keylor Navas

  Thibaut Courtois en Keylor Navas zijn mekaar waard bij Real.

  Over het mindere seizoen: "Real blijft de beste club"

  In zijn eerste seizoen bij Real Madrid heeft de Koninklijke al flink wat steken laten vallen. "Ondanks de resultaten ben ik wel aangekomen bij de club waar ik altijd al heb willen spelen: de beste club", stelt Thibaut Courtois. "Dit seizoen is nog niet het beste geweest, daaruit kunnen we alleen maar leren voor de komende seizoenen."

  Over Zidane: "Hij wil iedereen een keer zien spelen"

  In zijn eerste match onder Zinédine Zidane moest Thibaut Courtois op de bank plaatsnemen. "De coach had me zijn beslissing voor de wedstrijd toegelicht. "Er stond niet veel op het spel", zei hij me. En hij wilde iedereen een keer aan het werk zien. Dat begrijp ik", vertelt Courtois over de competitiewedstrijd tegen staartploeg Celta de Vigo.

  Thibaut Courtois

  Thibaut Courtois moet de bank warmhouden.

  VIDEO: Courtois in Spaans radioprogramma El Transistor

  VIDEO: Courtois praat over zijn situatie bij Real Madrid