• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Snowboarder Seppe Smits zoekt zeilboot: "Groene en avontuurlijke reis"

  Seppe Smits en zijn vriendin Kaat lanceerden op Studio Brussel een merkwaardig verzoek. Het koppel zoekt een zeilboot om op mee te kunnen varen naar Noorwegen. "We willen een groene en avontuurlijke vakantie."

  Wat doet een professionele snowboarder in zijn vrije tijd? Een creatieve manier zoeken om op vakantie te gaan blijkbaar. "We zijn op zoek naar een zeilboot", vertelde zijn vriendin Kaat. "We gaan elk jaar samen op reis en dit jaar gaan we naar Noorwegen. We willen dat zo groen mogelijk doen. In plaats van een vliegtuig te nemen zouden we graag de zeilboot nemen. En dan daar ter plaatse alles met de fiets doen."

   

  "Vanaf eind mei kunnen we vertrekken, maar we hebben geen strak plan of schema in ons hoofd. We hebben anderhalve maand de tijd om te reizen. Omdat we zo afhankelijk zijn van anderen maakt het ons niet uit wanneer we zouden vertrekken of met wie. Ook tussenstops mogen. Het mag best avontuurlijk zijn."

   

  Belangrijk detail: Seppe en zijn vriendin kunnen helemaal nog niet zeilen. "We zijn wel bereid om het te leren. Onze grote droom is om ooit een eigen boot te kopen, maar dat zijn plannen voor de lange termijn."

   

  Krijgt de kapitein van de boot ook iets in ruil? "Ik ben fotograaf van beroep, dus mooie foto's kan ik zeker nemen. Seppe is ook bereid om snowboardles te geven. Enkel de zon komt op voor niets. Dus we verwachten echt niet dat we gratis meekunnen."

  We kunnen nog niet zeilen, maar zijn wel bereid om te leren.

  "Als we geen boot vinden, gaan we met de trein"

  Seppe Smits reist tijdens het seizoen heel vaak. Willen ze dit nu compenseren? "Dat brengt inderdaad een grote ecologische voetafdruk met zich mee. Dus dat klopt wel een beetje. We zijn sowieso redelijk groen ingesteld, maar we doen dit natuurlijk ook wel omdat we het gewoon leuk vinden."

   

  "Stel dat we nu echt geen boot vinden voor de reis dan zouden we toch overwegen om de trein te nemen. Gewoon om aan de mensen te tonen dat het ook echt anders kan dan met het vliegtuig."