• home
 • video
 • pas verschenen

  Solskjær wordt permanent hoofdcoach van United: "Mijn droomjob"

  " "

  De oud-aanvaller van United tekent een contract voor 3 jaar.

  Manchester United heeft zijn zoektocht naar een nieuwe coach stopgezet: Ole Gunnar Solskjær, die als interimaris José Mourinho kwam vervangen, mag definitief blijven. De 46-jarige oud-speler tekende voor 3 jaar.

  Mourinho mocht op 19 december na 2,5 jaar opstappen, omdat de resultaten tegenvielen en de Portugees ook overhoop lag met enkele vedetten binnen de ploeg. Solskjær, die de spirit en mentaliteit van United door en door kent, omdat hij er 11 jaar voetbalde, werd weggeplukt bij Molde. Aanvankelijk met het doel het seizoen uit te doen, waarna een andere meer ervaren naam zou overnemen.

   

  Met zijn positieve aanpak liet de Noorse oud-spits snel het negativisme onder Mourinho verdwijnen als sneeuw voor de zon. Hij won zijn eerste 6 wedstrijden en verloor pas voor het eerst op 12 februari op PSG. Met 14 zeges in 19 matchen in overtuigde hij vriend en vijand om hem definitief en langer aan de club te binden. "De resultaten spreken voor zich", zegt vicevoorzitter Ed Woodward.

   

  Sinds 19 december pakte United in de competitie meer punten dan alle andere teams. Romelu Lukaku en co. staan 5e in de Premier League, doen volop mee voor de Champions League-tickets én spelen in de kwartfinale van de Champions League tegen Barcelona, nadat ze PSG spectaculair gewipt hadden.

  "Dit is job waar ik van droomde"

  "Vanaf dag 1 voel ik me thuis in deze speciale club", reageerde Solskjær in het persbericht van de club.

   

  "Het was een eer om voor United te spelen en om er mijn trainerscarrière te beginnen", verwees hij naar zijn eerste coachervaring bij het reserveteam van 2008 tot 2010.


  "De voorbije maanden waren een fantastische ervaring. Ik wil alle trainers, spelers en leden van de omkadering bedanken voor het werk dat werd geleverd."


  "Dit is de job waarover ik altijd gedroomd heb. Ik ben meer dan opgewonden dat ik de kans heb om deze ploeg op lange termijn te leiden. Ik hoop dat ik de successen die onze ongelooflijke supporters verdienen aaneen kan rijgen."