• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nuytinck stunt tegen nummer 6 van de wereld: "Grootste zege uit carrière"

  Cedric Nuytinck

  Cédric Nuytinck: "Ik zit in een flow, die in mijn voordeel speelt."

  Tafeltennisser Cédric Nuytinck heeft in Qatar de nummer 6 van de wereld verrast. Onze landgenoot (ITTF-68) haalde het met 4-2 en staat nu in de achtste finales op het World Tour-toernooi.

  Cédric Nuytinck worstelde zich in Qatar eerst door de kwalificaties door de nummer 34 én de nummer 33 van de wereld te verslaan. In zijn eerste partij op de hoofdtabel kreeg hij meteen een loodzware opdracht tegen de Braziliaan Hugo Calderano.

   

  De Belgische kampioen speelde erg aanvallend tegen de wereldtopper en haalde het met 4-2. "Ik had het niet verwacht", zegt Nuytinck aan Sporza. "Ik denk niet dat hij mij onderschat had. Hij heeft het al vaker lastig gehad tegen mij, maar nu had ik een betere tactiek. Op het einde had hij geen oplossingen meer."

   

  "Dit is veruit de grootste zege uit mijn carrière. Dit is een speler die al toptoernooien gewonnen heeft. Mijn vorige beste resultaat was tegen de nummer 17 of 18 van de wereld. Dit is mijn eerste toptienspeler."

  "Met mijn huidige niveau kunnen er nog zulke resultaten volgen"

  Voor Nuytinck is dit de zege die hij misschien nodig had om zelf een stap vooruit te zetten in zijn carrière. "Ik zal nu niet zeggen dat ik het niveau van een speler uit de top 10 heb. Maar je ziet wel dat dit wat los heeft gemaakt. Er is een flow rondom mij, die in mijn voordeel speelt. Met mijn huidige niveau kan ik zeker nog soortgelijke resultaten halen tegen spelers uit de top 20 en 10."

   

  Misschien kan hij dat al doen in de 1/8e finales, tegen de Zweed Mattias Falck (ITTF-15). "Ik had in mijn vorige match al niets te verliezen, omdat mijn toernooi eigenlijk al geslaagd was en nu geldt hetzelfde. Ik zou niet weten waarom ik nu ineens mezelf druk zou moeten opleggen."

   

  "Het is lang geleden dat een Belg het zo ver geschopt heeft op een toptoernooi. Ik gok op Jean-Michel Saive. Die heeft in Qatar zelfs nog gewonnen (in 2002 en 1996). Het is in ieder geval een ongelooflijke start van mijn seizoen. Ik kijk nu al uit naar de rest. En ik krijg hierdoor ook al wat meer zicht op de Spelen."