• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Straffe kost in de NBA: 22-jarige Devin Booker breekt indrukwekkend record

  Devin Booker tijdens zijn 59-punten wedstrijd tegen de Utah Jazz.

  Devin Booker van de Phoenix Suns is op zijn 22e de jongste speler in de NBA die in twee opeenvolgende wedstrijden 50 punten of meer scoorde. Ook de ervaren Kevin Durant was trefzeker met een "field goal percentage" van 92%. Russell Westbrook speelde met opvallende Pikachu-schoenen.

  De 22-jarige Devin Booker is dé rijzende ster in de NBA. Vorig jaar was hij al de jongste speler die in één wedstrijd 70 punten of meer scoorde. Nu breekt hij nog een record. Hij is de jongste speler die ooit twee wedstrijden op rij 50 punten of meer scoorde. Straffer nog, in zijn carrière heeft Booker drie wedstrijden boven de 50 punten gescoord en hij verloor al deze wedstrijden.

   

  Zelfs met de 50 punten van Booker kon zijn ploeg, de Phoenix Suns, niet winnen van de Washington Wizards (124-121). De 21-jarige Thomas Bryant zorgde in de laatste seconden voor de overwinning van de Washington Wizards.

  Kevin Durant speelt een bijna perfecte wedstrijd

  Kevin Durant van de Golden State Warriors (GSW) speelde een bijna perfecte wedstrijd tegen de Memphis Grizzlies. Hij scoorde 12 van zijn 13 worpen wat goed is voor een 92% "field goal percentage". Durant was verantwoordelijk voor 28 punten, 9 rebounds en 5 assists. De wedstrijd eindigde op een 118-103 winst voor de Golden State Warriors.

  Russell Westbrook haalt het kind in zichzelf boven

  Russell Westbrook, pointguard voor de Oklahoma City Thunder (OKC), had in de wedstrijd tegen de Indiana Pacers wel heel speciale schoenen aan. De schoenen zijn gebaseerd op Pokemon-figuurtje, Pikachu. OKC won de wedstrijd met een kleine 8 punten verschil (107-99).