• home
 • video
 • pas verschenen

  Gonzalo Higuain stopt bij Argentinië: "Tot grote vreugde van velen"

  Gonzalo Higuain

  Gonzalo Higuain heeft nooit zijn draai gevonden bij Argentinië.

  De interlandcarrière van Gonzalo Higuain eindigt op 75 matchen en 31 goals. De 31-jarige spits van Chelsea heeft in een interview laten weten zijn buik vol te hebben van de nationale ploeg.

  Gonzalo Higuain is 10 jaar Argentijns international geweest, maar een gelukkig huwelijk is dat nooit geweest. Vooral de missers van de aanvaller op cruciale momenten staan bij vele Argentijnen in het voetbalgeheugen gegrift: een open kans op het WK 2014 tegen Duitsland, een misser én een gerateerde penalty in de finale van de Copa America 2015 en ook een jaar later een teleurstellende prestatie in de finale van de Zuid-Amerikaanse beker.

   

  "De mensen herinneren zich voornamelijk de doelpunten die ik niet gemaakt heb en vergeten die die ik wel gemaakt heb. Ik ben zeker dat iedereen stond te juichen toen ik tegen België scoorde (in de kwartfinales) op het WK in Brazilië."

   

  "Als je iemand zo onder de gordel raakt met kritiek, dan raakt dat niet alleen die persoon zelf. Ook mijn familie heeft afgezien. Maar ik heb altijd alles gegeven voor de nationale ploeg."

   

  Higuain vindt het op zijn 31e dan ook welletjes. "Ik heb bondscoach Scaloni mijn beslissing meegedeeld. Mijn besluit is definitief. Ik kijk nu naar de ploeg van buitenaf, tot grote vreugde van velen."

  Higuain

  Een van de hoogtepunten uit de interlandcarrière van Gonzalo Higuain: zijn doelpunt tegen België op het WK 2014.