• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Harry Kane droomt van een carrière in het American football

  Harry Kane

  Scoort Harry Kane ook in de NFL?

  Voorlopig jast Harry Kane (25) ze er nog vlot in op een klassiek voetbalveld, maar over een jaar of 10 wil hij graag scoren met een ovalen bal. De Engelse topspits hoopt het ook te maken als kicker in het American football. Dat vertelt hij in een gesprek met de Amerikaanse sportzender ESPN.

  Harry Kane volgt het American football op de voet. Als het even kan, gaat hij zelf aan de slag in de National Football League in de Verenigde Staten. "Dat is echt een ambitie", vertelt de spits van Tottenham. "Over 10 of 12 jaar wil ik het echt proberen."

   

  "Zou iemand die in de Premier League gespeeld heeft, de Wereldbeker heeft meegemaakt en in de NFL aan de slag is gegaan, niet beschouwd worden als een van de grootste sporters aller tijden?"

   

  Kane denkt in het American football aan een rol als kicker: een speler met een goede traptechniek, die velddoelpunten maakt. Hij zou niet de eerste zijn. Voormalig Tottenham-aanvaller Clive Allen speelde na zijn voetbalcarrière American football bij de Londen Monarchs.

   

  Kane ziet het groter. Hij zou het liefst lid worden van de 6-voudige NFL-kampioen New England Patriots. Vorige maand maakte Kane nog de Super Bowl mee. Achteraf mocht hij op uitnodiging van sterspeler Tom Brady het teamfeest van de Patriots bijwonen.