• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Greg Van Avermaet kan weer lachen: "Ik was vooral boos op mezelf"

  Greg Van Avermaet

  Greg Van Avermaet snijdt de Vlaamse klassiekers aan.

  Greg Van Avermaet heeft de teleurstelling van Milaan-Sanremo doorgespoeld. Morgen gaat hij er weer vol tegenaan in de E3 Harelbeke. "Nu is het zaak om te presteren", stelt de 33-jarige topcoureur.

  "Kon mezelf voor het hoofd slaan"

  Na zijn 42e plaats in Milaan-Sanremo was Greg Van Avermaet te ontgoocheld om met de pers te praten. "Nu ben ik niet meer boos", lacht de kopman van het CCC-team in een interview met Sporza. "Ik was vooral boos op mezelf omdat ik de goede move op de Poggio had gemist."


  "Misschien was ik niet geconcentreerd genoeg. Dat was me ook in 2017 overkomen, maar toen waren ze maar met z'n drieën en niet met z'n tienen ontsnapt. Ik kon mezelf wel voor het hoofd slaan. Ik was gewoon niet alert genoeg om te vechten op de Poggio."


  "Ach, nu kan ik er niks meer aan veranderen. En misschien was het net goed om het nog een keer mee te maken."

   

  Was het een veeg teken dat hij niet bij de les was? Van Avermaet: "Ik heb me die vraag ook gesteld, maar aan mijn conditie twijfel ik niet. Ik schoof nog goed op toen Stybar een hoog tempo oplegde."


  "De kritiek die ik nu krijg, vind ik licht overdreven. Er zijn veel renners die minder gespresteerd heb dan ik dit jaar. Voor mij viel het een keer tegen in Sanremo, dat is menselijk."

  Greg Van Avermaet

  Milaan-Sanremo was dit jaar geen hoogvlieger voor Greg Van Avermaet.

  "Nog altijd supergoed op mijn 33e"

  Met de E3 Harelbeke snijdt Greg Van Avermaet een reeks Vlaamse topkoersen aan. "Dit is een van de belangrijkste periodes van het jaar voor mij. Nu is het zaak om te presteren", stelt hij. "Ik heb in het verleden al bewezen dat ik de E3, Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen kan winnen."


  Al 7 keer finishte Van Avermaet in de top 10 van de Ronde van Vlaanderen, waaronder 3 keer op het podium, maar een overwinning ontbreekt nog. "Ik voel me nog altijd supergoed op mijn 33e. Ik ga nog een paar jaar meespelen in de Ronde en Roubaix. Ik hoef nog niet te wanhopen", lacht Van Avermaet.

  Het programma van Greg Van Avermaet:

  • vrijdag 29 maart: E3 Harelbeke
  • zondag 31 maart: Gent-Wevelgem
  • woensdag 3 april: Dwars door Vlaanderen
  • zondag 7 april: Ronde van Vlaanderen
  • zondag 14 april: Parijs-Roubaix
  • zondag 21 april: Amstel Gold Race