Ga naar de inhoud

Renster gooit fiets van concurrente weg: "Sorry, dit is onaanvaardbaar"

 do 28 maart 2019 22:48

Wielrenster Elisa Longo Borghini heeft zich op Twitter uitgebreid verontschuldigd na een erg onsportieve actie tijdens de Driedaagse Brugge-De Panne. De Italiaanse raakte betrokken bij een valpartij en gooide uit frustratie de fiets van het andere slachtoffer weg.

Op iets meer dan 30 kilometer van de finish kwam Lizzy Banks ten val in de Driedaagse Brugge-De Panne. Elisa Longo Borghini kon Banks niet meer ontwijken. De fietsen van de twee rensters raakten in elkaar verstrengeld. Borghini probeerde zo snel mogelijk weer te vertrekken, maar dat lukte niet. Uit frustratie gooide ze de fiets van Banks aan de kant.

 

Een bijzonder onsportief gebaar. Na de race drukte Lizzy Banks ook nog eens haar ongenoegen uit op Twitter. "Had de fiets dan op z'n minst in mijn richting gegooid", schreef ze bij enkele boze emoticons. 

 

Elisa Longo Borghini excuseerde zich. "Ik deed het in het heetst van de strijd", postte ze. "Maar dit is onaanvaardbaar en ik heb er oprecht spijt van. Ik zou nooit bewust iemand anders zijn spullen beschadigen."

Het incident tijdens de Driedaagse Brugge-De Panne

Banks was niet gelukkig met de actie van haar collega

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Borghini bood na de koers haar excuses aan

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.