Ga naar de inhoud

Hopman Cup ruimt plaats voor de ATP Cup

 do 28 maart 2019 11:47
Justine Henin en Ruben Bemelmans
2011: Justine Henin en Ruben Bemelmans hebben de Hopman Cup net niet gewonnen.
De Zwitsers Belinda Bencic en Roger Federer zijn voorlopig de laatste winnaars van de Hopman Cup.

De Hopman Cup verdwijnt (voorlopig) van de tenniskalender. Het toernooi voor gemengde landenteams in het begin van het seizoen maakt plaats voor de ATP Cup, een toernooi voor mannenteams.

Na 31 jaar komt er een einde aan de Hopman Cup in Perth. De Australische stad wordt volgend seizoen een van de gastheren voor de ATP Cup.

 

Aan dat toernooi zullen 24 mannelijke duo's strijden voor een prijzenpot van ruim 20 miljoen euro. Naast Perth zullen de tennissers ook in Brisbane en Sydney spelen.

 

De Hopman Cup vond een eerste keer plaats in 1989. Een keer haalde België de finale: in 2011 moesten Justine Henin en Ruben Bemelmans zich nipt gewonnen geven tegen het Amerikaanse duo Mattek-Sands/Isner. 

 

De organisatie van het toernooi hoopt in de toekomst een doorstart te maken. Voorlopig zijn de Zwitsers Belinda Bencic en Roger Federer de laatste winnaars van de Hopman Cup. Zowel dit jaar als vorig jaar waren zijn de sterksten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.