• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht: "We claimen niet dat we de titel kunnen behalen"

  Anderlecht begint als 4e in de stand aan POI.

  Play-off I hing lange tijd aan een zijden draadje voor Anderlecht, maar na een degelijke eindsprint begint RSCA met een achterstand van 6 punten op leider Racing Genk aan de titelstrijd. Doet dat scenario sportief directeur Michael Verschueren dromen? 

  "Met meer rooskleurigheid naar toekomst kijken"

  Bij Anderlecht leek "titel" de voorbije maanden niet in het woordenboek te staan, maar voor aanvang van POI is het vlammetje toch weer aangewakkerd. "De boodschap is dat iedereen erin gelooft", stelt sterke man Michael Verschueren bij Sporza. "Er is hoop en motivatie."

   

  "Na een moeilijke periode met veel nederlagen en druk, beginnen de fans, partners en wij intern te zien dat we er in moeten geloven en weer ambitie mogen koesteren om voor de prijzen te gaan."

   

  "Waarom we dat denken? Op basis van de resultaten van de laatste weken. Fred Rutten is erin geslaagd om stabiliteit te creëren in het team. We hebben weinig doelpunten geslikt. We mogen stilaan hopen dat we de reeks kunnen voortzetten."

   

  "We krijgen ook enkele geblesseerden zoals Adrien Trebel terug. De kern is breder dan voorheen. Die parameters maken dat we met iets meer rooskleurigheid naar de toekomst kijken."

   

  "Ik heb altijd gezegd: we gaan niet voor de titel. We proberen zo ver mogelijk te geraken, maar we claimen niet dat we de titel kunnen behalen. Als we zaterdag in Genk winnen, dan zijn we in de race voor een Europees ticket. Als we verliezen, dan proberen we voor de derde of vierde plaats te gaan."

  Ik heb altijd gezegd: we gaan niet voor de titel. We proberen zo ver mogelijk te geraken, maar we claimen niet dat we de titel kunnen behalen.

  Michael Verschueren

  Play-off IPlay-off I klassement

    PloegPTNMM+M-M=D+D-D+/-
  1KRC Genk 521062219811
  2Club Brugge 501072119118
  3Standard 401045117161
  4Antwerp 39104421216-4
  5KAA Gent 35103611015-5
  6Anderlecht 3210163819-11

  De top 3 van Michael Verschueren na de play-offs:

  1. Club Brugge
  2. Racing Genk
  3. Anderlecht

  "Rutten? Als we het goed doen, zal er na het seizoen geen discussie zijn"

  Onder Fred Rutten heeft Anderlecht zijn stek bij de eerste zes dus veiliggesteld. "Fred is gekomen met de opdracht om rendement te halen. Hij heeft bewezen dat hij dat kan", stelt Michael Verschueren.

   

  "Nu is het aan hem om te kijken met de extra spelers hoe creatief hij uit de hoek kan komen en hoe hij eventueel het spel spectaculair zal inzetten."

   

  "Maar ik blijf erbij: voor ons is prijzen halen de eerste doelstelling en Fred ligt op koers om dat te realiseren. Als we het heel goed doen, dan lijkt mij het ook evident dat er over hem na dit seizoen geen discussie zal zijn."

   

  Anderlecht koos dit seizoen resoluut voor de jeugd, maar onder Rutten zijn sommige jongeren wat van het voorplan verdwenen. "Je moet dat bekijken op langere termijn. Er zijn ups en downs en de jongeren moeten er in blijven geloven."

   

  "Er komen zeker opportuniteiten voor die jongeren om in de play-offs mee te doen voor de prijzen. Ze zijn ook gemotiveerd. Ze willen spelen en dat begrijp ik. Als iedereen op scherp blijft staan, dan komt het moment er wel voor elke jongere om te bewijzen dat hij zijn bijdrage kan leveren."

  Michael Verschueren in Het journaal: