• home
 • video
 • pas verschenen

  Suarez (ex-Anderlecht) assisteert Argentinië naar zege in oefenpot

  Suarez leidde met een assist Argentinië naar een 0-1 zege bij Marokko.

  Matias Suarez, van 2008 tot 2016 nog actief bij RSC Anderlecht, beleeft gouden momenten in zijn profcarrière. Suarez, nu speler van River Plate, verzilverde gisterenavond zijn tweede cap voor Argentinië. Tegen Marokko zorgde hij voor de assist die het 0-1 eindresultaat opleverde.

  Suarez debuteerde afgelopen vrijdag op zijn dertigste voor de nationale ploeg van Argentinië. Memorabel werd zijn debuut niet, want de Argentijnen verloren met 3-1 in een vriendschappelijk duel van Venezuela.

   

  Dat moest beter tegen Marokko gisteren. Argentinië moest het echter doen zonder sterspeler Lionel Messi, die er tegen Venezuela wel nog bij was. Iets voor het uur kwam Suarez op het veld. Het stond op dat moment nog 0-0.

   

  Uiteindelijk haalde Argentinië het met 0-1 op bezoek in Marokko, waar Mbark Boussoufa zo'n 75 minuten meespeelde. De goal viel zeven minuten voor tijd via Angel Correa. Die wist te scoren op aangeven van Suarez.