• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gezien in Brugge-De Panne: galante Hepburn bekommert zich om gevallen collega

  Hepburn (rechtsonder) bekommert zich om de gevallen Dempster.

  Hepburn (rechtsonder) bekommert zich om de gevallen Dempster.

  Elf kilometer voor de streep in de Driedaagse Brugge - De Panne ging ICA-renner Zakkari Dempster, samen met heel wat andere renners, tegen de vlakte.  Bij het zien van de benarde situatie waar zijn collega in verkeerde, schoot Michael Hepburn abrupt in actie.

  De Australiër Zakkari Dempster had heel wat averij opgelopen bij zijn tuimelpartij, want de onfortuinelijke renner van Israël Cycling Academy bleef in eerste instantie op het asfalt en onder zijn fiets liggen.

   

  Toen Mitchelton-Scott-renner Michael Hepburn zijn landgenoot zag liggen, kreeg de sportiviteit in hem de bovenhand. Hepburn zette zijn eigen fiets aan de kant en probeerde Dempster op de been te helpen. 

   

   Eric Van Lancker, ploegleider voor Israël Cycling Academy reageerde bij Sporza op de val van zijn renner.  "Hij heeft heel veel schaafwonden, en dan vooral op de rug. Dat is niet meteen heel ernstig, maar het is wel niet ideaal om vrijdag aan de start komen in Harelbeke."

  De winnaar in de Driedaagse Brugge-De Panne was uiteindelijk Dylan Groenewegen. De Nederlander klopte  Fernando Gaviria en Elia Viviani in de sprint.

  Bekijk het fragment uit de Driedaagse Brugge-De Panne: